Rappare och youtuber i konflikt med bomber och skjutvapen

Rappare och youtuber i konflikt. En så kallad youtuber eller influerare som i detta fall är en slags veckotidningsskribent men i filmform och en svensk gängkriminell som också är rappare har råkat i luven på varandra.

Skvallerfimaren som skapar innehåll kring rapppare och gängkriminalitet har spridigt rykten om rapparen på Youtube. Rykten som rapparen inte gillade. Eftersom rapparen också är en känd gängrkriminell så gick det hela snabbt över till att bli våldsamt. Från den ena sidan. Influeraren har knappast några resurser eller möjligheter att slå tillbaks med samma mynt.

Skvallerfilmaren som kallas Big Drippa men heter Jesse Conable har även tidigare spridit olika rykten om andra personer. Rykten som i stort aldrog varit sanna och definitivt saknat belägg och bevis oavsett om de är sanna eller inte. Det är saker som normalt skulle kunna få en person att anmäla någon för förtal, en begäran att filmen togs bort och en anmälan till Google (ägaren av Youtube). Men i detta fall ledde det istället till våldsamheter. Främst från den person som upplevta sig förorättad, dvs den gängkriminelle. Han som heter Haval Khalil har ju dessutom tillgång till vapen och pengar samt de kontakter som behövs för att ordna skjutningar och sprängningar.

Den 7 september exploderade en bomb på en adress på Klostergården i Lund. I en grannsfastighet bor anhöriga till Big Drippa och dådet var förmodligen riktat mot dem även om bomben exploderade vid fel port. Nästa händelse skedde den 18 september då familjens lägenhetsdörr i fastigheten brrdvid besköts med en mängd skott. En person befann sig i lägenheten under skjutningen men skadades inte. Släktingarna som varit målen för våldsdåden har ingen som helst koppling till Bid Drippas verksamhet och de uppger i media att de inte ens har någon kontakt med honom.

Läs mer:

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.