Sju åtalade för sprängningar i Stockholm

Två gängkriminella i Foxtrotnätverket har åtalats tillsammans med flera andra misstänkta för en sprängning i Rågsved i december 2022. Dessutom för ett försök till sprängning i Dalen som också ägde rum i december och en sprängning i Råcksta i januari 2023. Sprängningarna var enligt åtalet riktade mot rivaliserande kriminella.

Sprängningarna skedde den 26 december i Dalen och den 31 december i Rågsved. De ses som en del av upprinnelsen till konflikten mellan nätverken Foxtrot och Dalen.

Dalen

Em#n Mirzay*v, Miraj Mohamed Hassan och Adam Redzep ska enligt åtalet tillsammans försökt åstadkomma en explosion genom att kasta in en behållare med sprängmedel och spik i ett bostadshus på Dalgränd i Dalen, Stockholm den 26 december 2022.

De är åtalade för försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Em#n Mirzay*v är också åtalad för anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse. Em#n Mirzay*v och Adam Redzep tillhör enligt uppgift Foxtrot-nätverket. Måltavla för attentatet var Ildar Galiyev från Dalennätverket.

Rågsved

Sam Al-Zuhairi, Boubacar Bayo, Alfred Wennberg, Em#n Mirzay*v och C”t@rina Th0rs*ll har enligt åtalet tillsammans och i samförstånd åstadkommit en explosion genom att hantera och placera en bomb i porten på ett bostadshus på Ervallakroken i Rågsved den 31 december 2022.

De är alla åtalade för allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. På adressen i Rågsved var rapparen Haval Khalil skriven. Han var en av de som tidigare dömts för inblandning i kidnappningen av rapartisten Einár. Khalil anses vara kopplad till Dalennätverket.

Grimsta

Sam Al-Zuhairi, Alfred Wennberg och Em#n Mirzay*v har enligt åtalet tillsammans och i samförstånd åstadkommit en explosion genom att hantera och placera en bomb i porten på ett bostadshus på Nickelgränd i Grimsta, Vällingby, vilket orsakade en explosion. Sprängningen orsakade stora skador på fastigheten.

Alla tre misstänkta är i detta fall åtalade för allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Em#n Mirzay*v är dessutom också åtalad för anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse. Måltavla i detta fall var Abas Bakar (mer känd som rapparen 1.Cuz).

Läs mer:

 

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!