Flera svenskar häktade i Finland för narkotikabrott

Flera svenskar häktade i Finland. Fem personer, fyra män och en kvinna, från Göteborgsområdet har häktats i Finland för narkotikabrott. Alla fyra männen uppges i media tillhöra en kriminell gruppering med bas i Lindome som ligger söder om Göteborg i Mölndals kommun. Detta kan tyda på att de har kopplingar till den så kallade T-falangen var utpekade ledare Roman Tryfonenko har kopplingar till Lindome.

Klart är i alla fall att männen kommer från Lindome och ett angränsande samhälle i Kungsbacka kommun. Den gripna kvinnan är från Göteborg.

I Sveriges Raido uppger Johan Dyre som är lokalpolisområdeschef i Storgöteborg syd så är alla de frya gripna männen kända för narkotikahantering i Lindome och Mölndal. De ska enligt polisen ha agerat på uppdrag av T-falangen när det gäller de affärer de gripits för i Finland.

Lindome är ett samhälle som huvudsak består av villor och radhus. I Lindome och småorterna runtomkring har också Sverigedemokraterna (SD) ett större stöd än vad de i allmänhet har i göteborgsområdet.

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.