Gängland Göteborg – Mölndal

En konflikt har utbrutit i ett kriminellt nätverk med bas i Mölndal. Detta enligt information i Göteborgs-Posten. Sammanlagt har det sprängts fyra bomber med koppling till konflikten. En i Mölndal, en i Önnered, en på Tjörn och en i Majorna. Det handlar om en intern konflikt mellan två delar av samma kriminella nätverk.

Den ena grupperingen leds av en ung man i 25-årsåldern och den andra av en några år äldre person, Huss@#n El-Aw@d. Han har tidigare varit bosatt i Surte, Ale kommun, och i Angered C. Bomben på Knarrhögsgatan 2A i Mölndal riktade sig mot honom medan bomben i Önnered riktade sig mot släktingar till en person, V#ct0r Kj*llgr*n, allierad med honom. En person som tidigare bott på Knarrhögsgatan 2B. Bomben på Såggatan i Majorna var riktad mot en bror till Huss@#n El-Aw@d.

Bomben mot en villa på Tjörn är den enda som varit riktad mot den andra sidan av konflikten. På adressen bor släktingar till mannen i 25-årsåldern. Detta bombdåd inträffade mellan sprängningen i Önnered och sprängningen i Majorna.

På den aktuella adressen bor en person bland annat en person med namnet El Heich (El-Heich). Det sistnämnda namnet är kopplat till en kriminell gruppering i Helsingborg. Kanske tillhör en man från denna släkt det kriminella nätverket i Mölndal. Kanske är 25-åringen från Mölndalsnätverket inte alls släkt med dem. De flesta som bör namnet har förstås ingen som helst koppling till brottslighet.

De ledande personerna i konflikten

Mannen i 25-årsåldern har bott utomlands i perioder. För några år sen blev han skjuten och fick svåra skador vid en skottlossning i Linnéstaden. 2017 inträffade en skjutning i Masthugget och en skjutning i Kommendantsängen. Kanske blev han skadad vid nån av de skjutningarna. Han är välkänd av polisen och har dömts för narkotikabrott.

Även Huss@#n El-Aw@d är välkänd av polisen och har avtjänat ett långt fängelsestraff för grov narkotikasmuggling. Han är tidigare även dömd för flera fall av narkotikabrott, brott mot vapenlagen, brott mot ”knivlagen”

Endast sprängningen i Majorna har lett till gripanden. Tre personer är gripna varav två är misstänkta för inblandning i sprängningen. I samband med husrannsakan med anledning av bombdådet hittades 50 kilo amfetamin i en lägenhet. Den tredje gripne är därför misstänkt för narkotikabrott tillsamman med de två andra.

Läs mer: