Dubbelmordet i Ekebäck har lett till en rad hämndattacker

Dubbelmordet i Ekebäck, Göteborg, har lett till en rad hämndattacker mot det kriminella nätverk som av andra kriminella anses vara skyldiga till dubbelmordet. I alla fall en av de mördade anses tillhöra det kriminella nätverket från Mölndal som GP kallar T-falangen. Alla de som utsatts för skjutningar och sprängningar som en följd av detta anses ha kopplingar till den så kallade Z-falangen med bas i Frölunda.

Sen länge har Z-falangen också en konflikt med den så kallade G-falangen i Tynnered som verkar ha allierat sig med T-falangen i den nu aktuella konflikten. Hämnden efter dubbelmordet har hittills resulterat i 13 attentat av lite olika karaktär. Gemensamt för dem alla är att de riktats mot personer som är med i, kan kopplas till eller har släktingar som är med i Z-falangen. Enligt GP tyder en del på att det kan finnas en lista med tänkbara måltavlor som cirkulerar bland kriminella.

Bomber och skjutningar

Den 6 mars sprängdes bomber vid två olika portar på Södra Dragspelsgatan i Frölunda. Den 8 mars hittades ett farligt föremål på Speldosegatan i Frölunda liksom ett på Berguven i Brottkärr (Nya Hovås) och den 9 mars ett farligt föremål i Ängås gård i Tynnered. Sen var det lugnt i flera veckor.

Men den 23 mars var det en skjutning mot en fastighet i Ängås gård, 24 mars en skjutning på Slottsskogsgatan i Majorna och 25 mars mot en lägenhet på Gånglåten I Tynnered. 26 mars hittades ett farligt föremål på Mandolingatan i Frölunda. 28 mars sköts det vid en klinik på Heden liksom mot en lägenhet i Torp, Örgryte. Slutligen sköts det den 4 mars i närheten av en fastighet på Rundradiogatan i Frölunda och den 6 mars mot en villa i Lindome. Inga personer har skadats eller dödats vid händelserna.

Tidigare attentat

Innan dubbelmordet var det också fler attentat som hör ihop med de 13 attentaten. En bomb i centrala Mölndal, en bomb i Majorna, en i Klövedal på Tjörn och en i Önnered. Det sågs som en intern konflikt i T-falangen men i samband med dubbelmordet tycks det ha blivit en utvidgad konflikt mellan två grupperingar i Mölndalsgänget där den ena fått stöd av Z-falangen och den andra av G-falangen.

Läs mer:

Ett svar på “Dubbelmordet i Ekebäck har lett till en rad hämndattacker”

Kommentarer är stängda.