Mordförsök i Hovsjö gav livstid i fängelse

Mordförsök i Hovsjö gav livstid i fängelse. Södertälje tingsrätt har dömt en 20-årig man för mordförsök på sex personer till fängelse på livstid. En 16-åring dömdes för medhjälp till försök till mord. Fyra män i åldrarna 22–29 år dömdes för bl.a. grovt skyddande av brottsling. En 19-åring som stått åtalad för medhjälp till försök till mord frikändes från den misstanken.

Skjutningen

Tingsrätten ansåg det bevisat att 20-åringen, Achraf Timouyas, i december förra året begav sig till Hovsjö i Södertälje. På nära håll öppnade han sen eld med en pistol mot sex ungdomar. Tre av dem träffades av kulorna varav en blev mycket allvarligt skadad. Timouyas greps i Spanien tillsammans med en annan ung man. En av de som senare dömdes för medhjälp.

Den 16-åring som dömdes för medhjälp till försök till mord har, medveten om vad som skulle ske, varit med skytten på platsen. De fyra personerna som dömdes för grovt skyddande av brottsling har alla på olika sätt hjälpt skytten att fly landet efter skjutningen.

Mordet skedde  som ett led i en pågående våldsam konflikt mellan Ronnafalangen och Saltskogsfalangen. Två grupper inom det kriminella Södertäljenätverket som hamnat i konflikt med varandra. Hovsjö anses vara ett tillhåll för delar av Ronnafalangen. De flesta av de som besköts, dvs målsägandena i ärendet, var dock okända för polisen. De saknade anknytning till någon av falangerna och till Södertäljenätverket. De åtalade har koppling till Saltskogsfalangen.

Dom

Tingsrätten ansåg att det hela var ett hänsynslöst mordförsök på sex personer som varit mycket nära att fullbordas. Den 16-åring som blev allvarligast skadad har varit mycket nära att avlida och fick fått skador för livet. Mot den bakgrunden har tingsrätten funnit att skytten, Achraf Timouyas, ska dömas till fängelse på livstid. Skytten ska dessutom utvisas från Sverige och får inte återvända hit.

Den 16-åring som dömdes för medhjälp till försök till mord var inte lika delaktig i gärningen. Om han hade varit vuxen hade han fått fängelse i 12 år. På grund av sin ålder dömdes han istället till sluten ungdomsvård i två år.

De fyra personer som dömdes för grovt skyddande av brottsling fick fängelse från ett år och sex månader upp till två år och sex månader. En av dem, Am#n I#ch,  förekommer sedan tidigare under 35 avsnitt i belastningsregistret. Två av dem var villkorligt frigivna från fängelsestraff och deras frigivning förverkades. Förutom I#ch var det också Wltn Az**z. Två av dem bär namnet Johansson och en av dem, Osc@r Joh@nss0n, greps i Spanien.

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Ett svar på “Mordförsök i Hovsjö gav livstid i fängelse”

Kommentarer är stängda.