Skjutning i Sjöbo, Borås – en person död

Tidigt på morgonen under natten till fredag sköts en ung man till döds vid en skjutning i Sjöbo i Borås. Polisen fick larm om skottlossning vid klockan halv fem. Polisen hittade en skottskadad man närde anlände till platsen. De förde honom till sjukhus med polisbilen. Han avled dock senare på sjukhuset.

Enligt uppgifter i Borås Tidning ska den mördade mannen som var 26 år gammal vara en ledande person i en yngre falang inom Hässlenätverket. Då många av hans vänner gripits och dömts till fängelse för grova narkotikabrott under 2023 så ska han ha hamnat i en utsatt position.

Hösten 2022 splittrades det kriminella nätverket i Hässleholmen i två grupperingar. En falang bestående av äldre gängkriminella (Hässle 2) och en yngre falang (Hässle 1). Den yngre grupperingen har bland annat ägnat sig åt att utföra beställningsuppdrag såsom skjutningar och sprängningar åt andra kriminella nätverk runt om i Sverige. De stod nära två kriminella nätverk i Stockholmsområdet, Rissnenätverket, Bronätverket och Nätverk Foxtrot. 26-åringen var en av de personer som tog initiativ till att de skulle åta sig torpeduppdrag.

Den äldre falangen inom Hässlenätverket anses ha försvagats kraftigt och kan nog i praktiken vara inte existerande. Detta samtidigt som den yngre falangen ska ha fått flera nya aktörer.

26-åringen

26-åringen är tungt belastad och förekommer under ett 20-tal avsnitt i belastningsregistret. Han har dömts till flera fängelsestraff genom åren. Även i år och senast för bara några veckor sedan. Förra året satt han tillsammans med andra gängtoppar häktad för ett rån. Samtliga frikändes dock. Händelsen ska dock enligt BT ha lett till en personlig konflikt inom den yngre falangen som involverade flera personer. En av dem ska ha varit 26-åringen.

26-åringen ska dessutom ha haft en konflikt med ett kriminellt nätverk i Östergötland/Stockholm (kanske handlar det  om Rissnenätverket) och har tillbringat långa perioder i Stockholm under vintern och våren.

Läs mer:

Ett svar på “Skjutning i Sjöbo, Borås – en person död”

Kommentarer är stängda.