Man sköts till döds i Hallstahammar

Man sköts till döds i Hallstahammar. På torsdagskvällen den 19 september vid cirka tjugo över sju på kvällen inkom flera samtal till polisen om en skjutning i centrala Hallstahammar. När polisen anlände till platsens konstaterades att en man i 25-årsåldern var död. Skjutningen ägde rum på en bensinmack men den dödade hittades vid en pizzeria en bit därifrån. Det verkar som om han sprang för att undkomma skytten men att han blev upphunnen och dödad vid pizzerian. Enligt vissa vittnesuppgifter kan det ha handlat om två skyttar.

Flera vittnen hördes i ärendet och dörrknackning genomfördes. I det efterföljande utredningsarbetet kunde en person gripas som misstänkt för medhjälp till mord. Han greps vid tvåtien på natten i Hallstahammar. Efter beslut av åklagare är personen numera anhållen. Polisen har också hittat ett vapen men det är ännu oklart om det handlar om mordvapnet.

Den dödade mannen är enligt osäkra uppgifter kopplad til Rumbanätverket, dvs Ismail Abdo (Jordgubben). Han ska vara från Stockholm, närmare bestämt Bredäng. Mannen förekommer flera gånger i belastningsregistret. Han har bland annat dömts för grov misshandel och grovt olaga hot. Den gripne mannen heter enligt uppgift J0n@than Andersson och förnekar inblandning.

Läs mer:

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.