Skottlossning i Rissne – två personer skadade

Strax efter klockan tio på söndagskvällen kom det in larm till polisen om skottlossning i Rissne, Sundbyberg. När polisen kom till platsen anträffades två personer i 20-årsåldern med skottskador. De fördes med ambulans till sjukhus. En av dem ska vara lindrigt skadad medan den andre är allvarligt sakdad.

Även fasaden på ett hus träffades av skott och enligt DN handlar det om fyra skotthål i ett fönster till en pizzeriea. Polisen utreder händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott.

Enligt vittnen som uttalat sig i DN ska flera skott ha skjutits mot ett sällskap inne på pizzerian. De beskjutna och skottskadade personerna sprang ut ur restaurangen. Enligt en del vittnen genom nån bakdörr. De lämnade enligt vittnena blodspår efter sig. Därefter följde fler skott.

Enligt Aftonbladet ska polisen ha gripit sex personer under natten. De greps i näromrpdet men det är oklart om de har något med skjutningen att göra. Skjutningen har helt klart kopplingar till kriminella gängmiljöer och det är också polisens uttalade uppfattning.

Läs mer:

 


Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.