Skit!

Valresultatet är skit. Borgerlig regering som tänker försämra för fattigt folk. Rasistiska Sverigedemokraterna starkt framåt i kommunvalen. Skit.

Socialdemokraterna och vänstern bär ett stort ansvar för det skedda. Genom att föra en politik som permanentat arbetslösheten och ökat klyftorna i samhället har man skapat grogrund för populism. Genom att inte presentera trovärdiga alternativ och inte heller någon politik som gynnar arbetarklassen har man gjort det möjligt för borgerliga partier och rasister att få röster i arbetarklassen.

Socialdemokraterna gjorde det än värre i valrösrelsen genom att förneka att arbetslösheten är ett problem. Allt är bara bra bedyrade ”Nivea”. Men allt är ju inte bra och folk genomskådade lätt ”Niveas” bluff.

Men inte heller vi i extremvänstern är oskyldiga till borgarnas seger. Vi är splittrade, stjäl röster och plast från avrandra istället för att konfrontera rasitser och borgare. Anarkisterna är etetr värre, man uppmanar folk att inte rösta och detta gynanr förstås överklassen och rasisterna som går och röstar. man ger sig fysikt på SD:s kandidater eller andra partiers valstugor. Sådant uppskattas inte av det svenska folket.

Två saker är dock lite positiva i valet. Både Socialistiska Partiet och Rättvisepartiet Socialisterna har haft vissa mindre framgångar i valet vilket visserligen vägs upp av att Kommunistiska Partiet och SKP gått bakåt. Men ingen sörjer väl egentligen at stalinistiska partier backar. Det andra positiva är att en majoritet röstat för trängslskatter i Stockholm. Det kan kanske bädda för trängselskatter även i Göteborg.

Anders_S

Advertisements