"Normalisering" fortsätter i Danmark

Efter att Ungdomshudet häromsistens ockuperades av polis, utrymdes och revs uppstod omfattande kravaller. Ungdomshusets invånare har sedan fortsatt att protestera på all möjliga sätt.

Men danska reaktionära politiker fortsätter på den inslagna vägen. Polisen gick idag in i Christiania för att utrymma och riva ett hus. Detta trots att det pågår ett rättsprocess, som inte är avslutad, kring huset. Politikerna i Danmark forstätter alltså på den påbörjade vägen från ett realtivt fritt och tolerant land till ett av Europas mest reaktionära, främlingsfientliga och ofria land. Det är helt enkelt skandalöst.

Även i Christiania har nu kravaller uppstått på grund av den danska polisens och de danska politikernas provocerande attityd.

Läs mer: DN, GP.

Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements