Sociala myndigheter visste inget

Enligt den interna utredning kommunen i Karlskrona gjort så kunde inte kommunen gjort mer än de gjorde i Rödebyfallet, fallet medär en 50-årig man sköt ihjäl en 15-åring efter en tids trakasserier mot 50-åringens familj.

Anledningen till att socialtjänsten inte kunde gjort mer (dvs gjort någonting) är att man inte kände till problemen i Rödeby. Ingen hade hört av sig till socialtjänsten. Inte polisen och ingen annan heller. Polisen hade ju enligt vad vi tidigare fått kännedom om, inte ens fattat att 5 olika polisanmälningar hörde ihop. Bland annat därför hade man inte heller hört av sig till Socialtjänsten.

Polisen ansåg inte heller att det fanns några problem i Rödeby. Vilket är underligt då den lilla orten är känd för sina många högerextremister. Vilket naturligtvis måste anses vara ett problem i sig. Men det är inte sant på andra sätt heller, polsien kände till en av de trakasserande ungdomarna sen länge. Han hade misstänkts för en mängd brott från 2005 och framåt till 2007. Men trots detta gjorde alltså polisen ingenting för att försöka åtgärda trakasserierna mot den aktuella familjen. För i motsats till kommunala instanser kände polisen faktiskt till problemen. Även om de inte gjorde nåt.

Det känns dock som internutredningen kommit till för att ge kommunen en möjlighet att skylla ifrån sig. Och det verkar funka då man faktiskt inte verkar ha vetat nåt. Men polisen kan inte komma undan på samma sätt. Man visste, man gjorde ingenting. Sådant kallas inkompetens.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, DN2, SDS1, SDS2, AB
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements
 1. Om våra styrande skall få vanligt folk skall följa gällande lagstiftning och avstå från att skapa medborgargarden eller på annat sätt ta lagen i egna händer, får myndigheter inte agera så som man gjort i Rödeby.

  När jag växte upp fanns det rätt gott om poliser även här ute i glesbygden, men idag är ordningsmakten ofta en timma bort, vilket naturligtvis medför ökad brottslighet, då oftast i form av bankrån, men på senare tid även omfattande stölder av allt som går att sälja till mindre nogräknade skrothandlare.

 2. Anledningen till att ingen ”visste” var att ??ngen brydde sig. Och blundar man ja då finns ju inget. Och polisen skriver ju av allt som inte är mord typ så dom strunta i det med.

 3. Kommunens utredning är en bluff som det tog flera månader att formulera.
  Från Polisen intet nytt
  Intern utredning lär komma, men i TV angav representant för Polisen att de kontaktat Kommunen.
  Dessa två myndigheter ska sitta på den anklagades bänk allt annat är rättshaveri som lätt leder till att medborgarna övergår till mer moderna metoder när de utsätts för våld och eller trakaserier.

 4. Pingback: Riktigt med fortsatt häktning | Svensson

 5. Pingback: Kontrollera, garantera och säkerställa - om vår tids kontrollkult « VÄNSTRA STRANDEN