En självmordsbombare till

Det är inte ett dugg förvånande att palestinier tar till självmordsbombningar i sin kamp mot en överlägsen fiende och ockupationsmakt. Denna gång var attacken riktad mot ett legitimt mål, dvs israeliska soldater. Den misslyckades kan man nog säga. Endast tre palestinier dödades och det var nog inte riktigt vad man hade tänkt sig.

Det är inte underligt att palestinier tar till otrevliga och obehagliga metoder när de utsätts för ockupation, förtryck, utsvältning och isolering. Inte underligt att de blir depserata när de anfalls med vapen som borde vara förbjudna. Vapen som bara är till för att döda maximalt antal människor. Man kan bli dödad och lemlästad av så kallade flechetter även om man är långt ifrån själva den stora projektilens detonation. När helt oskyldiga journalister mördas av Israel med hjälp av sådana vapen är det inte underligt att palestinier blir desperata.

Sådana projektiler med flechetteer i är bara till för att lemlästa och skad människor. Inte för nåt nnat. Och Israel sköt i närheten av en känd journalist som var tydligt utmärkt som journalist. Som jag tror , i syfte att döda just honom.

Det är inte konstigt att palestinier blir desperata när man genomför ett demokratiskt val och sen bestraffas av hela världen för att man i USA:s och Israels ögon valde fel. Demokrati räknas tydligen bara när det blir som USA vill. En som dock, i likhet med mig, anser att man ska demokrati på allvar är den tidigare US-amerikanske presidenten Jimmy Carter.

Intressant?
Bloggat: Rawia Morra, Jinge,
Borgarmedia: DN1, PDK1, PDK2, PDK3, DN2,
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “En självmordsbombare till”

Kommentarer inaktiverade.