Gangsterkrig och kroatiska bomber

Det göteborgska gangsterkriget har nu lett till ett antal gripanden i Kroatien. De som gripits i Kroatien har enligt SVD haft för avsikt att smuggla sprängämnen till Sverige och Göteborg för att användas i de ständigt pågående gangsterkrigen i Göteborg. Krig som förmodligen handlar om att kontrollera en lönsam narkotikahandel. Bråk om kontrollen över den illegala spelmarknaden såväl som över beskyddarverksamhet ingår också i bilden som medfört gangsterkrigen i vår vackra västkuststad.

Det finns flera gangsternätverk i Göteborg som har kontakter och känningar i det forna Jugoslavien, däribland det nätverk som letts/leds av Rade Kotur och varit specialiserat på illegalt spel. Även Naserligan, som säga dominera heroinhandeln, har kontakter i det forna Jugoslavien, liksom de olika nätverk som tidigare dominerats av bl.a. Arkan och Dragan Joksovic.

Det är bra att man redan innan någar nya bomber smäller av på Göteborgs gator lyckas hindra det hela. För det som man kanske fruktar i kölvattnet på gangsterkrigen i Göteborg, som normalt inte drabbar vanligt folk, är att en skottlossning bryter ut på Avenyn och många åskådare blir dödade eller att en bomb sprängs i innerstan och vanligt folka runtomkring dödas. Förra gången det hände blev som tur var ingen dödad alls.

Intressant?
Borgarmedia: DN, SDS,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  1. Ja, sådan här verksamhet får inte ta över på något vis och vänster.
    Det vore ju förödande för hela samhället om de få hålla på.
    Och vi vill gärna veta vad det är för några som sysslar med detta i Malmö också:
    jahhollis.blogspot.com/2008/05/malm-bombarnas-och-brnnarnas-fristad.html

  2. Vad ? Har POLISEN gjort något bra ? Eller kanske de bara hade tur ? Jag har ju iallafall fåt intrycket att du inte riktigt gillar poliser men jag kan ju ha fel. Dessutom brukar ju männiksor i gemen inte gilla poliser förräns de själva behöver hjälp. Konstigt det där…