Hög tid för att införa könsneutrala äktenskap

Det är hög tid för Sverige att införa könsneutrala äktenskap. Nu har Norge gått före och det borde alltså vara dags för att vi också inför samma sak. I förlängningen bör vi naturligtvis också utreda om vi kan se över hela äktenskapslagstiftningen på så sätt att vi försöker se bortom parförhållandet och kärnfamiljen.

Men ett första steg är att införa en totalt könsneutral äktenskapslagstiftning och dessutom kan vi i samma veva fixa till arvslagtiftningen i Sverige som är extremt gammaldags och otidsenlig. Människor som levt tillsammans i stora delar av livet borde kunna ärva varandra. Det ska inte handla om blod och äktenskap för att kunna bli arvtagare.

Intressant?
Bloggat: Badlands,
Borgarmedia: DB1, DB2, Dagen, DN,
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Glädjande att svenskar tar avtånd från vidskepelse | Svensson()

 • Ja, du Svensson. Norge var först igen *suck*. Jag väntar med spänning på regeringens proposition som ska ”komma till hösten”… Tills det sker en lagändring kommer jag och Åsa vara förlovade. Jag vill inte ha en registerad partner och ett registerat partnerskap! Jag vill äkta min fästmö och kalla henne fru.

 • Fredrik

  Tvärtom. Vi borde sätta ned foten och stärka hela lagstiftningen så att vi betonar den heterosexuella grunden.
  Den normlöshet som vi är på väg emot, eller egentligen en normlöshet som norm, är helt oacceptabel!

 • Bengt

  Fredrik

  Ja, annat var det förr då vi hade ”ordentliga” normer där både skilsmässor och sex före äktenskapet var förbjudet i lag. Något du vill ha tillbaka då förmodligen.

  Bengt Held