Knarkhandel och gangstergäng kan orsaka stora problem

Under många år har gangstergäng skjutit mot varandra på gatorna i Göteborg. Under de senaste månaderna har samma typ av gangsterkrig också blivit vanligt i Malmö. Ännu har det inte drabbat oskyldiga människor i nån större utsträckning, men det verkar bara vara en tidsfråga innan så blir fallet. Utvecklingen är naturligtvis oroande och polisen har uppenbara problem att hantera det hela. Detta såväl i Göteborg som Malmö.

Att en sån här utveckling med gängkrig och ökande narkotikhandel kan vålla riktigt stora problem, det kan vi se i exempelvis Mexico. Något som förvärrar problemen i mexico är den otroligt korrumperade polisen där. Faktiskt tillhör hela polisgrupper ibland olika delar av den mexikanska maffian. En liknande situation är vi naturligtvis väldigt långt ifrån i dagens Sverige. men på sikt är det endast mer pengar till skola, förskola, ungdomsaktiviter osv som kan förhindra en fortsatt utveckling i en än mer negativ riktning.

Intressant?
Borgarmedia: SDS, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Knarkhandel och gangstergäng kan orsaka stora problem”

Kommentarer är stängda.