Förutsägbara islamofober

Dilsa Demirbag-Sten, en av Sveriges ledande islamofober har skrivit en artikel full med halvlögner och lögner, lösa påståenden utan sammanhang och relevans med mera. Hon gick inte med i Palestinademonstrationen i Stockholm i helgen därför att det fanns Hamas och Hizbollah-flaggor med. Vilket hyckleri! Hon accepterar ett massmord utfört av en rasistisk kolonialstat med apartheidpolitik för att det finns individer i ett demonstrationståg som stöder två helt legitima organisationer som hon inte stöder.

Hon måste ha det svårt i livet, det är sällsynt att man är med på grejer där alla tycker samma och om hon alltid kräver det så kan det inte vara lätt. Men att gå så långt att man accepterar ett massmord och terrorbombningar bara för att det finns ett par flaggor som man inte gillar på det sätt som Demirbag-Sten gör är att gå för långt i sin islamofobi och rasism som jag ser det.

Sen påstår hon att Muhamed Omar är antisemit för att han kritiserar Israel och troligen har fördomar om landets inflytande i världen. Det han skrev var definitivt inte antisemitiskt. Det krävs nämligen att man anklagar judar för något för att det ska vara antisemitiskt och det gör han ju inte. Inte heller har Andreas Malm hävdat att vi ska ge stöd till Iran. Det är en ren lögn. Vad Andreas skrev var att vi ska ge stöd till det palestinska motståndet så som Iran gör. Inte riktigt samma som islamofoben Dilsa Demirbag-Sten hävdar alltså.

Sen gör hon sig till antisemit också genom att hävda att Israel och judar är samma sak, genom att hävda att sionism och judar är samma sak. Det är en klar antisemitism att hävda något sådant. att kritisera Israel är inte att kritisera judendomen, att kritisera sionism är inte att kritiserar judarna. Det finns ju faktiskt judar som är mot sionismen. Det är denna typ av antisemitism från islamofober som Dilsa Demirbag-Sten som leder till den typ av idiotier som attentaten mot judiska symboler etc är.

En annan av Sveriges ledande islamofober är Per Gudmundson, en man som gjort en ära i att slaviskt följa USA:s och Israels officiella propaganda, skriva ner allt som eventuellt kan vara vänster och framförallt sprida fördomar och spyor om islam. Han gör sig dessutom skyldig till samma antisemitism som Demirbag-Sten och gör judarna i Sverige ansvariga för Israels handlande genom att hävda att man genom att gå i samma tåg som Hamas och Hizbollah-anhängare så gör man sig skyldig till att skrämma Sveriges judar. Trams, ingen i demonstrationerna har riktat några som helst hot mot judisk egendom eller judar.

Det är bara antisemiterna och islamofoberna Demirbag-Sten och Gudmundson som gör kopplingar mellan Israel-kritik och judendom på samma sätt som idioterna (andra islomofober och antisemiter, lite längre ut på samma högerkant som Demirbag-Sten och Gudmundson kanske?) som utfört attentat mot judiska begravningsplatser och lokaler.

Varken Hizbollah eller Hamas är att betrakta som terroristorganisationer. Bägge driver stor social verksamhet, ställer upp i val (är sina repsketive länders största partier). De är helt enkelt helt vanliga politisk partier med en politisk agenda som jag inte delar, men terrorister är de inte, trots att de ibland har använt terrormetoder för sin kamp (vilket är både ett brott och kontraproduktivt).

Dilsa Demirbag-Sten och Per Gudmundson är totalt förutsägbara. Visa mig vad USA och Israel säger så vet jag vad Demirbag-Sten och Gudmundson kommer att skriva i Palestina-frågan.

Intressant?
Bloggat: Ung Vänster, Röda Malmö,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, AB1, AB2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Demonstrera i Göteborg till helgen. Klockan 14:00 Götaplatsen.

Advertisements
 • david goldblatt

  En fobi är en sakligt omotiverad fruktan. Att sätta etiketten islamofob på någon som uttrycker sin åsikt omöjliggör seriös debatt eftersom sakfrågan undviks.

 • Anders_S

  david g: Detsamma gäller när man sätter etiketten antisemit på de som kritiserar Israel och sionismen.

  Etiketten islamofober är däremot en korrekt benämning av Gudmundson och Demirbag-Sten. De har bevisat detta åtskilliga gånger. Alltså är det inget fel med att jag kallar dem islamofober. Det är en korrekt beskrivning av dem.

  Men att slentrianmässigt kalla en Israel-kritiker för antisemiter är fel på alla sätt och vis.

 • Jag börjar bli uppriktigt sagt oroad över hur debatten rullar i Sverige. Det är många som kommer med halvsanningar och slarvigheter, positionerna låses bara ännu mer och hela diskussionen framstår som infekterad och förbittrad.

  I synnerhet tycker jag man ska vara försiktig när man diskuterar detta med politisk radikal islam. Det är man banne mig skyldig att vara försiktig med just för att inte spä på en massa skit.

 • Vill man förstå vem Demirbag-sten är så behöver man bara titta på hennes tidigare uttalanden. Damen brukar alltid ta fram att hon har muslimsk ursprung eller har släktingar som är muslimer, som om det skulle vara ett försvar för dumhet, ignorans och okunnighet om omvärlden. Hon tog några år sedan ställning för Israel och jag kan sätta mitt liv på att hon inte ens var i närheten av demonstrationen.

  Det är märkligt att det inte är nåt fel på att den Israeliska flaggan ska väja, men fyfan om du har Hizbollahs. Jämför man de siffror över döda i Israels krig mot libanon 2006, så ser man att Israel mördade flest civila medans Hizbollah dödade flest soldater..Demirbag-sten har sedan många år gjort sig skyldig till lögner, tyvärr är många svenskar för naiva och för rädda för muslimerna för att förstå det…

 • Måns

  Det finns bara två ideologier i världen som hävdar att judar inte kan leva i samexistens med andra: sionismen och nazismen.

 • Bahlool: Det är samma sak i Spanien, där det är tabu att nämna att republikanska soldater dödade 50000 ur fascisternas, falangisternas och monarkisternas styrkor (de har till och med en ”De fallnas dal” utanför Madrid uppkallad efter sig) medan just dessa styrkor hade ihjäl över 250000 rebeller.

 • Som jag alltid har sagt, sionisterna är de värsta antisemiterna i världen!

  Bra artikel. Det är bra att du skriver om detta.

 • Nadia

  Ja verkligen bra Anders_S att du tar upp detta om och om igen. Många läser din blog och får då en möjlighet till ett större perspektiv!

  Bryt du skriver ”Jag börjar bli uppriktigt sagt oroad över hur debatten rullar i Sverige. Det är många som kommer med halvsanningar och slarvigheter, positionerna låses bara ännu mer och hela diskussionen framstår som infekterad och förbittrad.” Samma oro här.

 • Christian

  Skillnaden mellan Hamaz och Israel är att Israel försöker slå ut Hamaz men Hamaz terroriserar Israels civilbefolkning dagligen med raketattacker på måfå (även om de också målinriktat, när de får chansen, ger sig på militära trupper)
  Båda beter sig som omogna barn och båda är lika stora klåpare. Varför ställa sig bakom någon av dessa idioter?

  Det glöms bort i debatten att Hamaz är lika stora bovar som Israels regering. De stora förlorarna är civilbefolkningen i Palestina och Israel.

 • fuck em

  hamas terroriserar inte israel dom kämpar för sin frihet terrorister är israels och usas försvar till och occupera land och plundra dess tillgångar är det fel och försöka återta sitt land jag tycker att palestinierna har rätt och använda vilka medel som helst emot dem inte bara eftersom israel inte skyr några som helst medel utanför att palestinierna bor i ett stort fängelse istället för ett fritt land som vi alla andra bor i

 • bollonet

  Jag är motståndare till Israels nuvarande existens och även politik och anser att Israelvännerna är de som mest gör bort sig i debatterna. Dock vill jag inflika att jag inte vill att folk drar paralleller mellan palestinas rätt och Hamaz rätt. Hamaz består till stor del av religösa extremister och terroriserar även den egna lokalbefolkningen. Finns te x filmat hur hamazmedlemmar beskjuter festande Palestiner, då sång och dans och syndigt leverne inte uppskattas av den mer radikala islamismen. Så jag tycker absolut inte man skall försvara dem för att man försvarar Palestina

 • Christian

  fuck em:
  Oavsett anledningen så finns det inget som ger Hamaz rätt att attackera (eftersom du hänger upp dig på ordet terrorisera) civila Israeler, lika lite som Israel har någon rätt att attackera civila palestinier. Skilj på civilbefolkningen och militären och kom ihåg att civila Israeler också lever i ett krigsområde – om än med bättre förutsättningar än befolkningen i Palestina.

  Jag vet inte vad jag tycker om Israels existens, nu finns landet och anser man att det inte borde finnas så finns det en uppsjö med andra länder som inte heller borde finnas. Vad jag vet är att krig är vidrigt och de stora förlorarna är civilbefolkningen, alltid.

 • Pingback: Dilsa Demirbag-Sten försvarar massmordet i Gaza | Svensson()

 • Pingback: Alla påståenden om muslimer och islam är inte islamofobi | Svensson()