Israel skiter i FN, mänskliga rättigheter och allt humant

Israel ber om ursäkt för att ha bombat FN. Ber om ursäkt! De visste ju vad de bombade. De bombar ju regelmässigt FN-skolor, sjukhus, moskéer, kristna sjukhus, andra skolor, privata hem, ambulanser, FN-konvojer, flyktingar, civila personer. Israel skiter i mänskliga rättigheter. Israel mördar civila utan betänkande. Israel ägnar sig ått massmord. Israel mördar folk i Gaza. Israel ägnar sig åt massmord i ett ghetto, i ett utomhusfängelse.

Under tiden gör omvärldens ledare ingenting. Ingenting. De snackar, men låter Israel hålla på att fortsätta mörda. Västvärldens ledare, vår egen regering, västvärldens så kallade liberaler, västvärldens liberala försvarare av massmordet i Gaza är lika stora brottslingar som Israels politiska ledning, som Israels armé och flygvapen (IDF). För de vägrar stoppa Israel. Ett omedelbart stopp för all export och allt bistånd till Israel skulle sänka Israel direkt. Samtidigt genomförs en frysning av Israels tillgångar i all internationella banker och vips, Israel kan tvingas ner på knä. Bara man vill. Men västvärlden vill inte. Man försvarar istället Israels massmord. Genom att inget göra.

Intressant?
Bloggat: Mullvaden, Kildén & Åsman, Röda Malmö, Spånbinge, Intisbloggen, Esbati,
Borgarmedia: DB1, DB2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Demonstrera lördag 17 januari, Göteborg, samling 14:00 på Götaplatsen

Advertisements

22 Replies to “Israel skiter i FN, mänskliga rättigheter och allt humant”

 1. Ja det lär ju knappast ha varit en tillfällighet att de ”råkade” bomba just det lager som förvarar majoriteten av humanitär hjälp i området. Helt klart ett systematiskt sätt att slå ut tillförsel av livsnödvändigt material för de boende i Gaza.

 2. Det blir spennende å se om regjeringene i vesten innkaller ambasad??rene til israel på teppet .det er vel tvilsomt for massemor5d er jo helt ok tyder null reaksjon på.
  Hva hadde skjedd hvis et annet land hadde bombet FN og Sykehus. Israelmafiaen kontrolerer regjeringene både i midt??sten og Europa,men kansje de gikk over streken nå!
  ben

 3. [kommunens namn] 2009-01-xx
  Kanslienheten

  MEDBORGARFÖRSLAG

  Gazaremsan är ett område med en yta på ca 4 mil lång gånger 1.5 mil bred (ungefär halva ytan på Öland). På denna yta bor över 1,5 miljon människor. Gazaremsan har av Israel satts i blockad sedan 18 månader. Blockaden kan sägas ha förvandlat Gaza till världens största fängelse med följder som brist på bränsle, livsförnödenheter och mediciner och orsakat obeskrivligt mänskligt lidande för civilbefolkningen.

  Israel som åberopar självförsvarsskäl har sedan den 27 december 2008 inlett omfattande bombningar av Gazaremsan. Blockaden och bombningarna i ett så tättbefolkat område dödar urskillningslöst gamla, kvinnor och barn och strider mot folkrätten. Användning av fosforbomber, klusterbomber och uran som medierna och bland annat Internationella Röda Korset, FN samt amerikanska Human Rights Watch vittnar om strider mot internationella krigslagar, konventioner och avtal.

  Israels blockad och bombningar vars syfte är att krossa den palestinska motståndsrörelsen mot ockupationen slår sönder Gazaremsans grundläggande infrastruktur. Livsvillkoren för över 1.5 miljon människor förvärras för varje dag. Bomberna har hittills skördat hundratals dödsoffer och resulterat i tusentals skadade, vilket för palestinierna gjort dessa dagar till de mest blodsbesudlade sedan sexdagarskriget 1967. Blockaden som pågått så länge har tyvärr dödat många fler.

  EU och därmed Sverige har ett frihandelsavtal med Israel. Samtidigt har den svenska regeringen ställt sig bakom de mänskliga rättigheterna som reglerar förhållandet mellan statsmakten och enskilda människor . De mänskliga rättigheterna är en del av folkrätten och konventioner och protokoll blir juridiskt bindande genom att staterna däribland Sverige uttryckligen förklarar sig bundna av dem. FN:s allmänna förklaring och de två FN-konventionerna från 1966 innehåller tillsammans med de regionala konventionerna en lång rad rättigheter som innefattar grundläggande friheter, rätten till skydd mot övergrepp och rättigheter för att tillgodose de grundläggande behoven. Staten Israel bryter mot alla dessa konventioner och gör sig enligt bland annat Röda korset till krigsförbrytare.

  Sverige i allmänhet och [kommunens namn] kommun i synnerhet är skyldig att ställa krav på respekt för folkrätten och får en rättslig och en moralisk plikt att markera mot en stat som gör sig skyldig till så grova brott mot folkrätten. [kommunens namn] kommun, som numera är en Fairtrade City, och som på detta sätt tydligt har visat sitt engagemang i etisk konsumtion kan väl inte samtidigt stödja brott mot folkrätten.

  [Kommunens namn] kommun har avtal, exempelvis inom livsmedelsområdet, som med all säkerhet omfattar israeliska varor. [Kommunens namn] kommun har därmed möjlighet att ta ställning för respekt för folkrätten genom att göra en markering mot Israel.

  Vi kommuninvånare som undertecknar detta medborgarförslag anser att alla människor har lika värde och upprors över den pågående statsterrorn som civilbefolkningen i Gaza utsätts för. Vi känner oss tvingade att agera. Vi kräver att våra valda politiker tar ställning och inte accepterar att underleverantörer till våra avtalspartner bryter mot folkrätten. Det räcker inte med individuella handlingar. Vi kräver att skattesubventionerad verksamhet inte ska stödja terrorn mot civilbefolkningen i Gaza. Därför kräver vi att [kommunens namn] kommun ska bojkotta alla köp av israeliska varor. Detta är särskilt aktuellt då Israel genom sin ständiga ovilja att rätta sig efter FN:s resolutioner 242 och 338 som rör Palestinafrågan, visat att de inte bryr sig om omvärldens opinion och diplomatiska påtryckningar.

  Genom vårt medborgarförslag kräver undertecknade att

  ¬? få svar på om handel med en stat som begår krigsbrott och systematiskt bryter mot folkrätten är förenlig med Sveriges internationella åtaganden
  ¬? Inga israeliska varor ska köpas med kommunala skattemedel. Köp av dessa varor gynnar den pågående israeliska statsterrorn mot civilbefolkningen i de ockuperade områdena
  ¬? Kommunledningen ska informera kommunanställda om detta beslut och dess orsak samt ge direktiv i att inte beställa israeliska varor då man gör en beställning.
  ¬? Kommunens avtalsleverantörer ska se till att ta bort israeliska varor från kommunens avtalat sortiment.

  [Kommunens namn], Januari 2009

  Med vänlig hälsning/

  ___________________ ___________________ _____________________
  Namn Underskrift Organisation

  ___________________ ___________________ _____________________
  Namn Underskrift Organisation

  ___________________ ___________________ _____________________
  Namn Underskrift Organisation

  ___________________ ___________________ _____________________
  Namn Underskrift Organisation

  GLÖM INTE PROTESTERNA PÅ LÖRDAG DEN 17!!

  Adresserna:
  http://fredrik-rotthjarta.blogspot.com/2009/01/sprid-listan-ver-manifestationer.html

  http://fredrik-rotthjarta.blogspot.com/2009/01/sprid-listan-ver-manifestationer.html

 4. Västvärldens ledare skiter i de mänskliga rättigheterna, varför skulle Israel då följa dem? Embargot mot Irak fick landet på fall och sånt kan man inte och vill man inte göra på länder som Israel då de har för starka vänner i USA. Tyvärr kostar det här blod och kommer kosta blod om och om igen och palestinierna kommer svikas om och om igen fram tills världen vaknar upp och inser att arabiskt blod är lika mycket värt som judiskt eller västerländskt.

 5. Israel ”råkade” bomba FN , de råkade också bomba en skola o de råkade döda läkarna och ambulansförarna och oo jaa just det de råka skjuta på en FN bil där det syndes klart och tydligt flaggan på bilen…..tydligen så kan man gå runt och döda civila och säga att man råkade eller så skyller man på att de kan vara terrorister, och sen så glömmer man det… Barn är inte TERRORISTER men folk hittar på onödiga ursäkter och folk tror de … Heeelt sjukt

 6. Känns mera som att FN ger Koordinaterna till Israel och istället så ser Israel det som en inbjudan att slå till just där. Att göra fel en gång, kan väl hända alla..men att det hänt så här ofta är fan sjukt.

 7. Gazakriget har kostat över 1 000 palestinska liv medan drygt 4 500 skadats. Gazas infrastruktur är sönderslagen och invånarna svårt psykiskt drabbade. Trots det vägrar Hamasledarna lägga ned vapnen. Deras vänner i Iran tycker inte heller att FN:s villkor för eldupphör räcker.

  På israelisk sida är dödstalet sedan krigsutbrottet tretton personer. Det kan jämföras med de sjutton civila israeler som dödades av raketerna från Gaza under de sju åren före vinterns krig.

  Det kan därmed tyckas som om båda sidor, men främst Hamas, skulle ha intresse av att låta vapnen tystna. De politiska efterräkningarna av kriget kan bli dyra. Men både Hamas och Israels ledare har nonchalerat kravet från FN:s säkerhetsråd i förra veckan om eldupphör.

  /*off-topic, du får gärna posta detta på din egen blogg*/ #AS

  Jag är inte mer insatt än SvD gör mig, och måste erkänna att jag inte fattar vad det handlar om. Antingen är Palestina ett land och då är det krig mellan två parter (där båda parter begår krigsförbrytelser, i lite olika skala)? Eller så är Palestina inte ett land utan en del av Israel och då är det enormt övergrepp och kollektiv bestraffning mot en befolkningsminoritet i en demokrati. Jag fattar helt enkelt inte.

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2328349.svd

 8. Agilitydream, tror jag förstår de du vill säga. Att då stod hela världen enade mot Irak för att man bombade Kuwait. Men de finns en stor skillnad mellan Irak då och Israel idag. Inte på något sätt hävdade dåvarande diktator att han var representant för demokrati och försvarare av mänskliga rättighet. De hävdar Israel. En annan skillnad är att hela Irakiska folket bodde under en grym diktatur – gör som regeringen säger eller så dödas du, torteras du eller så flyr du landet eller håller tyst och lyder order. Israeler hävdar tills denna stund att de är fria – lever i en demokrati. I en demokrati finns de då möjligheter och skyldigheter som tyvärr deltagare i Israels arme inte förstått.

 9. På radions nyheter kunde man höra att Barak ursäktade dagens bombning av FN-byggnaden och lagren, med att det var ett misstag medan Olmert hävdade att man sköt från byggnaden. På TV nämnde man bara Baraks ursäkt. Man undrar liksom om radion hade fel om Olmert, eller om TV föredrar en snällare version. För Olmerts svar var ju ganska korkat. De sade samma sak om bombandet av FN-skolan, men har sedan tagit tillbaka påståendet.

  Är detta en del av den medvetna propagandan, att Israel vet att det är det första uttalandet som får spridning i stor stil, medan senare tillbakataganden inte ges så stor plats och därmed kommer de flesta bara att ”minnas” att ”Hamas sköt” från de här byggnaderna.

  Israel kanske man inte kan förvänta sig så mycket från. Man vet vid det här laget vad dess ledargarnityr står för, men att resten av världen tiger stilla – det är mer än hårresande.

 10. Kerstin man kanske ska få ut ordet till de som skickar rakter över till Israel att använda sig av exakt samma argument som Israels regering gör. Världsamfundets ledare som har makten att sätta stop för Israels brott väljer ju nu att godta Israels argument.

 11. Här kommer ett upprop!

  Du kan välja att göra vad du kan för att inte ondskan skall triumfera till slut! Tillsammans agerrar Vi NU!
  Skriv ut brevförslagen till Israel och Hamas och skicka, mejla eller faxa dem till respektive adressat.Brevförslagen / mailadresser och adresser både till Israel och Hamas .Bara att kopiera eller skriva ut-dem hittar Du här:
  http://net19.amnesty.se/2009/01/16/israel/gaza/

  Ett sätt till att påverka: Avaaz kommer att leverera petitionen direkt till FN: s säkerhetsråd, Arabförbundet, USA och andra världsledare!
  Var med och stöd ett krav att jobba för fred och vapenvila
  signera petitionen HÄR:

  http://www.avaaz.org/en/gaza_time_for_peace/97.php?cl_tf_sign=1

 12. Varför försvarar USA Israel orättvist??..Det är hela problemet…..USAs kongress styr politiken i USA och i Mellanöstern..UK och Frankrike måste följa efter USA..Men var är FN, China och Ryssland??..Varför gör Israel de här brott???..Alla de här frågor har ett svar som visar att arabvärldens ledare är fega och svaga för USA..Och folket i hela världen måste protestera och stoppa alla hjälp och stöd ska stoppas till Israel..

  Israel och USA måste lämna Palestina och 1967s område omedelbart..Israel och USA måste lämna bort alla Israels atom och förbjudna vapen..Israel och USA måste betala alla ersättningar för alla brott och krig till araber…Israel måste frige alla fångar- barn och kvinnor- från fängelse..

  Alla USAs brott och Israels brott måste straffas..Ett frtt Palestina är freden annars blir det för sent och ett långt krig…Ingen kommer att stoppa det..Israel är ett terror land och USA är ett krigsbrott land – maffia land-…Alla ska kräva att de ska betala ersättningar för deras brott mot oss och mot mänsikligheten..

  ETT FRITT PALESTINA ÄR ETT MÅSTE..ATT DE SKA BETALA DOLLARS FÖR DERAS BROTT ÄR ETT MÅSTE.. DE ÄR TERRORISTER OCH MÖRDARE..USA OCH ISRAEL BEGÅR DE STÖRSTA OCH GROVASTE BROTT MED TERROR I VÅR HISTORIA..

Kommentarer inaktiverade.