Antisemitism och tennis

SKMA (Svenska Kommittén mo antisemitism) har inte klassat Jinges blogg som antisemitisk som Paulina Neuding skriver i SVD. SKMA har inte den betydelsen eller de befogenheter som gör att organsiationens eller dess företrädares åsikter på något sätt kan tas på allvar. De flesta belägg man försökt visa upp för att Jinge är antisemit har visat sig vara kommentarer på Jinges blogg (alltså saker som skrivit av andra) som tagits bort från bloggen av bloggens ägare, dvs Jinge. Inte direkt några bevis alltså.

Att Ohly på grund av att han läser bloggen i fråga skulle ha odemokratiska värderingar faller på sin egen orimlighet. Även om Jinges blogg hade varit antisemitisk blir man inte antisemit om man läser den. Man kan ju läsa SD:s texter utan att vara fascist. Neudings resonemang är helt enkelt horribelt.

Inte heller har DC-matchen mellan Sverige och Israel med judendom, judar eller antisemitism att göra. Återigen försöker borgerliga skribenter jämställa kritik av den sionistiska staten Israel med fördomar kring judar. Det är falskt och grundläggande fel. Antisionismen som kritiserar den politiska ideologi som finns i Israel kritiserar inte judendomen utan just sionismen och den sionistiska och därmed rasistiska staten Israel.

Något som inte har ett dugg med judar i Sverige att göra, eller med antisemitism i Sverige att göra. Neuding medverkar till att förvirra och till att i själva verket skapa mer antisemitism genom att hon blandar ihop judarna i Sverige med Israel. Judarna i Sverige är nämligen inte ansvariga för staten Israel (eller tvärtom) så som Paulina Neuding verkar anse.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

12 Svar på “Antisemitism och tennis”

 1. Problem uppstår när judar i Sverige försvarar staten Israel och sionismen. De sammankopplar, på ett felaktigt sätt, Israels existens med judendomen. Det är samma dumma syn som folk har när det gäller Islam och araberna, som om majoriten av muslimerna är araber medan Profeten Muhammed sa att ingen arab är bättre än någon ajmi(pers) i betydelsen att ras inte spelar någon som helst roll.
  Fick se den här länken från en av mina ”fans” http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=163166
  Där försöker man rättfärdiga synen att just Israel och judarna som stödjer den har en speciell status i sina krav på en egen stat och att det rättfärdigar fördrivningen av palestinierna.

  Högern ogillar antisemitism men sprider rasism och antisemitism mot araber…

 2. Varför måsta alla Israelkritiker alltid använda ordet ”sionist” eller ”sionism” hela tiden i var och varannan mening på alla tänkbara sätt? På ett ställe så skriver du t ex ”kritik av den sionistiska staten Israel” istället för att bara skriva ”kritik av staten Israel”. Om du tror att du markerar att Israel skulle vara en rasiststat (vilket det inte är i ordets strikta bemärkelse)så misstar du dig eftersom sionism endast betyder att man anser att det judiska folket har rätt till en egen stat ungefär som Svenskar har rätt till en egen stat, varken mer eller mindre. Att sedan staten Israel använder övervåld i
  t ex Gaza är en helt annan sak och ingenting med ”sionism” som begrepp att göra.

 3. I inlägg efter inlägg skriver Jinge om hur det är Israels agerande som ligger bakom den ökande antisemitismen, som om det vore något helt normalt att judar här skulle behöva lida för Israels aktioner. Intrycket man får är att det är Israel vi ska skylla antisemitiska attacker på, inte antisemiterna själva. Kan du tänka dig ett inlägg på hans blogg med titeln ”det är sånt här som skapar islamofobi” och en länk till den senaste självmordsbombningen i Afghanistan?

  Om hans blogg inte är klart antisemitisk är den åtminstone klart motbjudande.

 4. 94% av Israels judar stödde attackerna i Gaza. Är man i en ”demokrati” som Israel inte ansvarig för sin regering när man ger det så mycket stöd i ett pågående brott mot mänskligheten? Not in my name är ett fint begrepp, inte såg vi många israeler gå ut på gatorna och säga not in my name till attackerna. Det finns 1.6 miljarder muslimer, hur många tror du är positivt inställda till att mörda civila? Är de flesta muslimerna sura på väst, Israel och USA, ja det kan jag tänka mig och tom förstå. Är de positiva till Al Qaidah eller till terrorismen (synen på vad som är terrorism och vad som är frihetskamp och legitima mål och sätt att uppnå friheten kan skilja sig mellan människorna) det tror jag inte.
  Många var nog positiva till Osama bin Ladin, såsom många var positiva till Bushs politik och syn på världen. Folk kan ändra sig.

  Vi har representanter för judiska föreningar som går ut i media, och stödjer Israel. Vem i väst skulle våga vara representativ för muslimerna och gå ut och stödja ”terrorism” utan att få värsta angreppet i media mot sig? Se http://www.bahlool.se/archives/2103 där man tar upp en Imam i Norge som förra året i maj skrev att det var USA som stod bakom attacken 9/11, det är en gammal nyhet och ändå blir det en hel artikel i media om det. Så det är fel att ha sådana åsikter men det är helt ok att stödja Israel?
  Vi måste skylla den nya antisemitismen på Israels beteende eller tror ni att det pågick pogromer mot judar i mellanöstern såsom de pågick mot dem i Europa? Israel säger sig representera alla judar och bara ett fåtal judar har tagit avstånd från denna terrorstat.

 5. Att knytta rättigheter till etnicitet istället för medborgarskap är rasism. Sionismen är rasistisk som inte vill ha en israelisk stat utan en judisk.

  Och att Israel skapar antisemitism är inte konstigare än att nazisterna skapade ett tyskhat i Europa och japanerna hatas i Kina och delar av Asien. Fördomsfullt, ja, men tyvärr naturligt.

 6. Så Bahlool då bör vi alltså följaktligen skylla den ökande islamofobin p嬆talibanernas beteende? De säger ju sig representera alla muslimer. Det kvittar vad en majoritet av judarna har för åsikter, en attack mot en jude pga hans/hennes etnicitet är en rasistisk attack och således oförsvarbar.

 7. Hade majoriteten av muslimerna tyckt eller haft en åsikt som är fientlig eller gav stöd åt terrorism (definitionsfråga vad terrorism är) så ja, då kan man inte skylla på någon annan än just muslimerna själva för ökningen av islamofobin. Sionister från idag skyller angreppet mot Gaza och ockupationen på palestinierna, man menar att de får skylla sig själva för att ha valt Hamas, som om Hamas var grunden för ockupationen av palestinsk mark.
  Ifall en jude inte tar avstånd från Israels folkmord och brott mot mänskligheten, så är han medskyldig till brottet och han sammankopplas med staten Israels beteende. Jag som muslim måste ta avstånd från de muslimer som begår illdåd, de muslimer som går mot Islams lagar och regler som jag förstått dem. Om jag inte gör det, så ger jag ju stöd åt dessa handlingar och då är det ju förståeligt om någon hatar mig eller är islamofobisk pga det.
  Undantag finns och kommer alltid finnas men ökningen av antisemitismen handlar inte om avundsjuka utan mera om att Israel stöds av för många judar i världen, enbart för att de står för något man drömt om i tusentals år. Jag förstår dem, jag själv som Shiamuslim har ingen egen stat förutom Iran och har ibland stött dem, även när de betett sig illa, men till slut kommer man till insikt att man måste vara konsekvent i sin avsky för terror och för orättvisa, om det begås av ens landsmän, vänner, eller släktingar ska inte spela någon som helst roll; orättvisa är orättvisa.
  Judarna måste ta avstånd från staten Israels brott mot resolutioner och mot mänskliga rättigheter, annars är de inte ett dugg bättre än någon annan som varit tyst inför orättvisorna.

 8. Daniel, utan tvekan har talibanerna och 11:e september varit orsaker till en ökad islamofobi, om än inte den enda.

  När det kommer till antisemitismen vet vi att antisemitiska dåd blir färre och färre för att plötsligt tillfälligt öka när Israel väljer att gå till anfall. Som exempelvis 2006. Eller nu.

Kommentarer är stängda.