Idag demonstrerar vi kraftfullt men fridfullt

Idag är det dags för den stora demonstrationen mot att Sverige spelar tennismatch mot förtryckarstaten Israel. Det är dags att visa att vi är många och dags att göra det på ett likadant sätt som igår (då det dock inte var så många). Lugnt och värdigt, kraftfullt och mäktigt.

Det är dags att visa att opinonen mot Israels förtryck är stort och kraftigt. Dags att visa att vi i Sverige inte accepterar att människor terrorbombas, att folk jagas bort från sitt land och att de sedan behandlas som andra rangens människor.

Och efter att polisen bytt taktik och gick in för att prata och diskutera istället för att i alla lägen använda våldet och hotet om våld som metod så är det också lättare för unga hetsporrar i våra egna led att hålla sig lugna. Ur min synpunkt är den särskilda polistaktiken (SPT) som detta kallas en bra utveckling av polisens arbetssätt. Det innebär ett mindre aggressivt och provocerande uppträdande från polisens sida vilket innebär lugnare demonstrationer och aktioner. Det har visat sig tydligt i Göteborg där man sen 2002 använt sig av denna taktik som förfinats med åren.

I Malmö har bara börjat lära sig att använda den. Det började i samband med ESF förra året då det fungerade utmärkt, användes inte i inledningen av agerandet i Rosengård i december (och det gick åt pipan också) och när det användes avtog stökigheterna i Rosengård snabbt. I Stockholm har polisen inte anammat den nya taktiken ännu, vilket vi såg med all tydlighet i Salem.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, DN1, 2, SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Dagen då Bajskim hamnade mitt i rikspolitiken « 1915()

  • Av nyheterna att döma så tog de fredliga demonstranterna tydligt avstånd från de cirka 100 AFA-idioterna som hade kommit för att slåss med polisen. Bra jobbat. Jag stöder er inte i sak, men så länge man kan demonstrera fredligt och civiliserat så har man naturligtvis rätt att göra det.