Nazifiaskot

Nazisterna i Sverige misslyckas i år med sin årliga marsch i Stockholm på Nationaldagen. Den blir helt enkelt inte av. Detta beror på motsättningar internt inom grupper och på motsättningar mellan grupper. Splittringen inom nazileden som tilltagit under senare år har nu alltså lett till att de misslyckas med en av sina årliga mönstringar. Fortsätter det på detta vis antar jag att vi slipper Salem-marschen inom ett eller två år också. Ridån ner för fiaskonazisterna denna gång. Låt oss se till att det förblir så.

En del tecken tyder på att en organisation, Svenska Motståndsrörelsen (SMR), ska ha nån slags samling i Skellefteå-området, där det emellertid sen en tid tillbaka motmobliserats till en antirasistisk demonstration. De som ordnar demonstrationen i Skellefteå heter Norrland mot Rasism och de skiver om sin verksamhet, sin plattform och demonstrationen i Skellefteå:

Vardagsrasism finns överallt. Uttrycken för den har på senare tid ökat här i Västerbotten. Det tar sig till exempel uttryck i händelser som de i Vännäs då en stor grupp människor trakasserade ett antal flyktingfamiljer på orten genom stenkastning och hot. Norrland har hittills varit relativt förskonat från organiserad nazism, men på olika orter finns små grupper av mer organiserad nazistisk karaktär som snabbt kan växa sig större. Stämningar och händelser har gjort att den extremt våldsamma nazistgruppen Svenska Motståndsrörelsen, SMR, valt att lägga sitt Nationaldagsfirande i Skellefteå. Den nazistiska organiseringen har alltså ökat och kan öka ännu mer om grupper blir mer etablerade och synliga. Både långsiktigt och kortsiktigt arbete krävs. Vi måste därför arbeta mot de små rasistiska uttrycken varje dag, men vi måste också reagera starkt på när nazistiska organisationer försöker bli en del av gatubilden här i Västerbotten!

Den 6 juni, på nationaldagen, demonstrerar vi i Skellefteå under parollen “Norrland mot Rasism”

Plattformen för Norrland mot Rasism:
– Partipolitiskt och religiöst obundet
– Att som mål skapa ett brett och folkligt engagemang mot rasism, främlingsfientlighet och nazistiska organisationer/partier

Andra nazistiska sekter kommer att vara på andra håll i landet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: jesper skriver Dom vi inte skickar till bryssel…, Björn Nilsson skriver Det var droppen! – Jag röstar inte!, clausewitz skriver Reaktionens wacky kandidater, Anders_S skriver Hjälp flyktingarna i Swatdalen och motarbeta talibanerna, Bo Myre skriver Har ni fest, eller?, martin skriver Kan arbetarrörelsen erövra EU?

Advertisements

One Reply to “Nazifiaskot”

  1. Ja, oavsett vad dessa skuggfigurer anser om demokrati så är de vana vid att ha makt. Därför blir det såklart ett jävla krigande om att få vara F?ºhrer eller f?ºhrerns närmaste, för trots att de ogillar demokrati är det få av dem som helt vill underkasta sig.

Kommentarer inaktiverade.