Gangsteruppgörelser i Göteborg

I Rannebergen i nordöstra Göteborg besköts en man utanför sin lägenhet. Han lyckades ta sig tillbaka till lägenheten och larma polisen. Det finns en del som tyder på att det var ett försök till avrättning i den undre världen.Mannen är inte livshotande skadad. Stadsdelen är inte känd för att vara ett tillhåll för kriminella gäng.

På Hisingen har det också skjutits i går kväll och i natt. Troligen handlar det i dessa fall om hot och uppgörelser mellan kriminella gäng med territoriella ambitioner. Ungdomsgäng med sådan inställning, som brukar kallas Biskop 418 och Backa Kids, finns i de stadsdelar (Biskopsgården och Backa) där skottlossning ägde rum. Huruvida det är dessa gäng som varit inblandade eller andra gäng som har närvaro på Hisingen är dock ännu oklart.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements