Norrmän – en fara för flygsäkerheten

En norrman orsakade att ett flygplan på väg mellan Tallinn och Oslo fick gå ner för nödlandning Arlanda mitt under flygturen. Mannen angrepp besättningen och betedde sig underligt redan vid ombordstigningen. Frågan man nu måste ställa sig är om det måste införas strängare bestämmelser vad det gäller norrmäns rätt att flyga.

Kanske måste man införa säkerhetsprogram i bokningssystemen varje gång ett norkst namn dyker upp i passagerarlistorna så att man kan göra en noggrannare kontroll. Kanske måste säkerhetspersonal instrueras att var mer noggranna varje gång de ser en luskofta. Det kan vara ett tecken på en säkerhetsrisk. Vi vet ju sen tidigare att det är främst norrmän som bär detta klädesplagg och vi har sett hur instabila norrmän kan vara. De är nästan som en slags mänskliga bomber.

Kanske borde vi också ha folkomröstningar om vi överhuvudtaget ska godkänna ett sådant extremnationalistiskt klädesplagg som uppenabrligen är ämnat attd emonsetarr norrmännens totala avståndstagande fån vanliga normer och regler.

Så skulle det kunna låta om vi utifrån vad en ensam norrman gjort generaliserade på samma sätt som media och många människor ofta gör i förhållande till hur enskilda muslimer eller några få muslimer gjort. Att generalisera på det sättet är inte funktionellt och det bör inte göras med varken muslimer eller norrmän.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • En Normann

  Kanskje du skal tenke over det du skriver isteden for og brase ut og si at normenn er en fare for flysikkerheten? Dette kunne likesågodt v?¶rt en svenske eller en danske. Det her skjer ganske ofte rundt omkring i verden og det at man burde ettersjekke normenner er bullshit. Tenk over det du skriver f??r du publisher en helt meningsl??s blogg.

  • Anders_S

   En Norrman: Du kanske inte förstod att det var ironi för hur visa hur fel det blir när man generaliserar. Alltså, man ska inte heller ha fördomar och generalisera om muslimer.

 • Pedro

  Tja, om norrmän i lusekoftor hade legat bakom majoriteten av alla terroristdåd världen över de senaste tjugo åren och om höga norska företrädare gång efter annan förklarat sitt stöd för den typen av handlingar och konsekvent vägrat ta avstånd från de illdåd som utförs i det norska folkets namn – men däremot ägnat enorma ansträngningar åt att fördöma de kränkningar som Norgehistorier och karikatyrer av norrmän i toppluva och lusekofta utgör, DÅ hade kanske din ironiska jämförelse varit snäppet mer relevant.

  • Anders_S

   Pedro: Majoriteten av terroistdåden i vädlen står faktiskt baskiska nationalister, korsikanska nationalister och gangsters för om jag inte kommer ihåg statistiken alldeles fel. Muslimska fundamentalister av olika färg och schattering står bara för majoriteten av terroristdåd i muslimska länder.

   Ja det är kanske sant att muslimer gjort fler terrordåd än norrmän. Men kanske inte per capita om räknar med all 100-tals (1000-tals?) terrordåd som norrmännen gjorde under andra världskriget. Historiskt sett tyder det mesta på att norrmän är betydligt mer våldsamma än muslimer misstänker jag. 😉 Vem minns inte Egil Skallagrimsson?

 • Pedro

  Haha, ja, och Eddan är säkert vers för vers och sura för sura minst lika illa som Koranen. Skillnaden är väl att medan Eddan och för den delen bibeln knappast spelar någon roll i de flesta norrmäns liv i den meningen att någon av dem utgör ett högre rättesnöre än vanligt folkvett eller landets lagar. Det samma kan tyvärr inte sägas om Koranen och dess roll i muslimska länder.

  Poängen med mitt resonemang är hursomhelst att det finns en alltför stor acceptans för våld och hot som politiskt maktmedel i alltför stora delar av den muslimska makteliten likväl som i de breda befolkningslagren för att inte skrattet ska fastna lite i halsen när du drar jämförelser som den ovanstående.

  /*fördomsfullt och rasistiskt stycke, borttaget*/ #AS

  • Anders_S

   Eddan är nog värre än Koranen. Men Njals saga tar förmodligen priset. Men det som är viktigt i detta sammanhang är att det statistiskt sett mycket få terrordåd utanöf rmuslimska lädner som utförs av muslimer. Vid en granskning av alla liknande brott mellan 2002 och 2005 i USA överträffades dessa av både latinamerikaner, vänstergrupper och extrema judar.

   http://www.fbi.gov/publications/terror/terrorism2002_2005.htm

   I Europa leder som jag sagt tidgare nationalister av olika slag, korsikaner är främst bland dessa. Det finns ingen anledning att hysa fördomar mot muslimer då nån promille av dem begått terroristdåd. Lika lite som det finns anledning att hysa fördomar om alla sicilianare eller norrmän baserat på vad enskilda av dem gör eller har gjort.

 • Enda en nordmann

  Fant du din sjanse til å lange ut mot nordmenn nå? Gratulerer, fantastisk eksempel på… Ironi..? Du klarer iallefall å provosere frem en debatt av ingenting, du skal ha takk for et 150% meningsl??st blogginnlegg. Enda en tullete svenske (noen som ser hva jeg gj??r nå..? ;)).

 • Enda en nordmann

  Og for??vrig, kan du nevne episoder der nordmenn har begått terrorhandlinger? Mener du ”terrorhandlingene” vi begikk mot tyskere som INVANDERTE landet vårt, der feige n??ytrale svensker stod på sidelinjen og glodde på at en nasjon full av nazister overtok verden? Way to go 😉 .

  • Anders_S

   Ja, det är ironi. För att visa på hur korkat det är stt kalla irakernas motståndshandlingar mot invaderande trupper för terrorism. Men det kan vara svårt att greppa ironi när den inte är på modersmålet.