Misstänkt mördare frisläppt – inte oväntat

Den 37-årige man som suttit anhållen misstänkt för mord på Marina Johansson från Spekeröd har släppts fri. Vilket inte är mer än rätt. Inget lik har kunnat hittas, faktiskt inga som helst spår efter den försvunna Marina Johansson. Inte heller har man kunnat hitta något riktigt alarmerande som tyder på att ett mord verkligen har begåtts eller att den 37-årige mannen är knuten till något sådant:

– Vi har inte tillräckligt för att motivera en fortsatt häktning och då har jag beslutat att med omedelbar verkan släppa 37-åringen fri. Det betyder dock inte att vi avskrivit misstankarna mot honom. Tvärtom har utredningen gått framåt men vi har inte grund för att hålla honom frihetsberövad, säger chefsåklagare Niklas Sannerholm.

[…]

– Misstankarna mot honom har faktiskt stärkts men inte i tillräcklig grad för ett fortsatt frihetsberövande, fastslår Niklas Sannerholm.

I ett sånt läge är det inte överraskande att han släppts fri. Även om åklagaren hävdar att misstankarna mot mannen skärpts så är det ytterst vaga misstankar mot honom som finns vad jag kan förstå. Även om det kan finnas andra sköl till att han släpps också. Mer beräknande skäl. Speciellt om det är så som åklagaren hävdar. Att misstankarna mot mannen stärkts.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements