Aktieägare förlorar och Qviberg tycker synd om kunderna

Aktieägarna i HQ förlorar pengar och det ska de också göra när ett företag på detta sätt spekuleras sönder. Det är ett risktagande att köpa aktier och när ett företag missköts så kommer man att förlora pengar. Det är också vad om hänt i fallet med HQ Bank och den ytterst ansvarige för misskötseln är ägarduons representant i bankens ledning, styrelseordföranden i moderbolaget, Mats Qviberg. När denne, som varit ansvarig och som aktivt dessutom stött de riskfyllda spekulationer som fått HQ Bank att krascha, säger att han lider med kunderna känns det dock inte speciellt trovärdigt.

Han lider väl enbart med sin mindre plånbok även om han säkerligen inte har några problem att klara sig även i framtiden. Hade han brytt sig om kunderna, aktieägarna och de anställda  i banken hade han inte uppmanat och tillåtit misskötsel och stora spekulationer. Det är säkert så att detta är jobbigt för Mats Qviberg och han har privat och via Investement AB Öresund (hans och Hagströmers maktbolag) försökt att rädda banken genom kapitaltillskott på olika sätt. Men det är ändå så att hans plötsliga tankar på kunderna inte kan upplevas som annat än hyckleri.

Det är inte synd om akteägarna, det är inte synd om HQ Banks exklusiva kundkrets och det är absolut inte synd om Mats Qviberg.

Tidigare om detta:
Qvibergs andra bank klagar på att HQ Bank likvideras
HQ Bank tvångslikvideras
Spekulanter straffas

Om Mats Qvibergs och Sven Hagströmers finansimperium:
Investment AB Öresund – från början ett försäkringsbolag
Avanza Bank – Sveriges största nätmäklare
HQ Bank – en modern investmentbank
Spekulanterna – Hagströmer och Qviberg
Hagströmer och Qviberg – spelare på börsen som övertagit gammalt bolag

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  1. Det verkar vara ebarmeligt svårt att sätta dit fuskare. Trustor, Prosolvia, Skandia, Cevian. Listan kan göras lång. Jag är väldigt trött på den glorifiering som finns i finansvärldden kring dessa fuskare. Jag menar, hur svårt är det att fuska? Losers är vad de är.

    Nu vet vi inte exakt vad som hänt i HQ men det luktar misstänkt fusk.

  2. Pingback: HQ i social media – förvåning « Lena Lid Andersson

  3. Pingback: Rikemansbanken HQ