Vaktbranschen – en korrumperad bransch?

Att vaktbolagen och vaktbranschen i sin helhet är en korrumperad näringsgren är nog att ta i. Där finns ju allt från jättelika företag med 100 000-tals anställda till småskuttbolag med några få. Bland de små bolagen finns dock en del vaktbolag och vaktbolagsägare som nämns och synts i samband med organiserad brottslighet och/eller andra kriminella sammmanhang. Att enskilda vakter misshandlar folk och begår brott är vad jag förstår inte heller helt ovanligt. Så en liten granskning av vaktbolagen i Sverige kanske kan vara på sin plats. Detta är inledningen till en artikelserie om vaktbolag. Det finns många och de är av skiftande storlek. Mitt urval kommer därför med nödvändighet att bli godtyckligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements

Ett Svar på “Vaktbranschen – en korrumperad bransch?”

  1. På Nivå misshandlades folk av vakter redan för tio år sen. Jag känner till polisutredningar som lagts ned. Kanske inte samma ”grabbar” som jobbar nu men kulturen verkar sitta i.

    Jag var mycket ute i svängen för 10-15 år sen och om det var något man lärde sig då så var det att nattlivet i Göteborg var ett laglöst rike. Mycket skit har man sett.

Kommentarer är stängda.