I skuggan av krig och mord

I skuggan av att Sverige är inblandat i ett orättfärdigt krig i Afghanistan och en, vad det verkar, rasistisk skjutgalning i Malmö så är en av de största nyheterna i främst dagens GP och HD, rojalism. Man bevakar fullständigt ointressanta, meningslösa och oviktiga begivenheter och besök som Victoria och Daniel Bernadotte ägnar sig åt. Det är klart det är lättare att skriva oförargliga tidningsartiklar om kungar, kungahus, kronprinsessor och drottningar än att analysera en blodig ockupation eller medias ansvar för att vi kanske har en ny ”laserman” i Malmö. Rapporteringen om ”kungligheter” känns faktiskt något oseriös.

Intressant?

Advertisements
 • CharlotteÅgren

  Eller så tänker man att det ena inte utesluter det andra. I en dagstidning ryms ju väldigt många artiklar på de runt 75 sidor vi gör varje dag. Rimligen finns det plats för såväl Afghanistan, kungar och lasermän.
  Jag kan ju inte tala för GP, men så länge vi fortfarande är en monarki vore det nog lite märkligt att inte bevaka en så pass stor publik händelse som gårdagens i Helsingborg. Oavsett vad man tycker om vårt kungahus vara eller icke så är ju kungen fortfarande kung.
  CharlotteÅgren, reporter på HD

  • Anders_S

   Men en kungen är ju egentligen ointressant. Ingen formell makt. Det är ju en slag pseudokändis på samma sätt som nån som vunnit Idol. Känd för att han är känd. Men jag förstår att folk är intresserade, men har svårt att se vikten av det hela.

 • Mia

  Om Sverige är en demokrati som värnar om alla människors lika värde kan jag inte förstå varför Daniel från Ockelbo skulle behöva få titeln prins,är det för att visa att Daniel från Ockelbo nu har blivit en ”fin Människa” med den titeln kommer han nästan upp i Victorias höjd.Hur blir det med eskortdamen med vågade nakenbilder på nätet ska också hon höjas upp och försörjas av oss kålrötter?Ska vi inte kräva en omröstning i Sverige om vi vill ha kvar monarkin,eller varför inte privatisera huset den som vill får försörja dom andra slipper.Tyvärr svälter dom nog ihjäl då eller få ta av sina egna pengar.Bort med det odemokratiska huset.