Media och så kallade experter överdriver och hittar på

Ingenting som som Säpo eller PET sa på presskonferensen eller något som de kan tolkas som att de 5 gripna i Köpenhamn skulle ha förberett att döda så många som möjligt. Det är en ren spekulation från medias sida. Fast det är förstås inte omöjligt om det nu var ett terroristdåd de förberedde. Något som ju knappast är bevisat på något sätt, men sannolikheten ökar om de nu hittat sprängmedel i en av de misstänktas lägenhet. Även om också rånare kan ha användning av sprängämnen.

Ingenting tyder heller på att det finns någon som helt likhet med bombningen i Mumbai år 2008 som en halvan av komikerparet Magnus & Magnus, Magnus Ranstorp hävdar. Den andra halvan, Magnus Norell är lika rolig han.

Däremot nämnde danska PET att det kunde finnas kopplingar till David Headley som enligt egna uppgifter och uppgifter från indiska säkerhetstjänst var en av dem som förberedde attentaten i Mumbai. Problemet med detta är att han enligt indierna gjorde detta på uppdrag av pakistanska säkerhetstjänsten ISI. En säkerhetstjänst som är känd för att samarbeta med både USA och talibaner samt med liknande organisationer i Pakistan. Ett annat problem med David Headley är att han idag arbetar för US-amerikanska säkerhetstjänster. Uppgifter från honom är därmed allt annat än trovärdiga eller har USA (CIA, DIA, FBI eller nån annan av deras många underrättelsetjänster) som direkt källa.

PET och Säpo har sagt mycket lite och det ge möjlighet för media att på ett ansvarslöst sätt spekulera fritt. Det finns inget av det som hittills presenterats som bevisar att det på något sätt handlar om att man stoppat ett terroristdåd. Allt kan lika gärna vara ett rent påhitt eller initierat av USA. Då skulle iofs en viss likhet med Mumbai uppstå då det dådet enligt indiska uppgifter hade stöd från Pakistans säkerhetstjänst som ju delvis är USA:s lakejer.

Intressant?
Bloggat: Beelzebjörn,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Guest

  Bra att man kan läsa lite balanserade och reflekterande bloggar som inte bara okritiskt sväljer medias fastfood utan att ens tugga!

 • FL

  De hade ju avlyssnat gänget under en längre tid. Jag gissar att det var så de kom fram till att målet var att ”döda så många människor som möjligt”./FL (retorisk fråga, off topic, borttagen*/ #AS

 • Lasse

  härligt att alla vänsterbloggar alltid får in någon slags ide om att allt är en konspiration som härstammar från USAs topp. Kanske ser antiamerikanerna alldeles för många hollywoodfilmer.

  • Kanske är det snarare så att folk i gemen är för naiva. Läs på om Headley.

  • Du menar som ”konspirationen” med den misslyckade statskuppen i Venezuela?
   Som ”konspirationen” med statskuppen i Honduras?
   Som ”konspirationen” med statskuppen i Indonesien?
   Som ”konspirationen” med statskuppen i Guatemala?
   Som ”konspirationen” med FBI-informatörer som betalat folk för att bli terrorister i New York?

   Härligt att anonyma högerstollar kläcker ur sig saker utan att läsa på i vanlig ordning. Och sen tjoar vilset om ”antiamerikanism”.

 • Anonym

  I detta läge med information och desinformation, det bästa som SÄPO och PET skulle ha gjort är följande: tanågra frivilliga tvivlare och placera de på en personaltömd Jyllands-Posten, vänta tills de misstänkta personerna hade fullföljt vad dem hade planerat och därefter ingripa för att döda de skyldiga. Resultat? Jo. Om SÄPO och PETs misstankar var befogade hade tvivlarna blivit överbevisade om ondskan, terroristerna hade dött en hedersam död och förtjänat paradiset samtidigt som skattebetalarna hade sparat åtskilliga miljoner- ingen rättegång, ingen fängelse-. Om SÄPO och PET hade haft fel skulle de själva bli avslöjade som riktiga pajas. Vad tycks?

 • Pingback: Krigsrubriker ett hot mot det öppna samhället. | Annarkia()

 • Ola F.

  Ranstorp och Norell får hur mycket mediaplats som helst. De bemöts helt okritiskt var de än är: Studio Ett, Rapport, TV4, DN mm. Journalisterna behandlar herrarna som djupt kunniga i ämnet, trots deras ensidighet och att de egentligen inte får så mycket med substans sagt.

  När nu Tornberg, Danielsson och ibland åklagare gärna uttalar sig skulle en mer allsidig bild, med mer kunskap och informationsinnehåll ges, om media istället för de förutsägbara R&N ibland också anlitade personer som Guillou, Mattias Gardell, Jan Hjärpe och Andreas Malm, samtliga väl bevandrade i ämnet och närliggande frågor.

  Det finns ju faktiskt andra synvinklar och analyser på terrorism och säkerhet än R&N:s mycket begränsade.

 • Följ kommentarsreglerna.

  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

  Inte bara en länk, inte rasism, inte länkar till sidor som är rasistiska osv.

 • Anonym

  Det är komiskt att en av de gripna talade på en konferens 2010 om hur den svenska terrorlagen är för hård. Det klart han tycker det om han planerar en karriär som terrorist 🙂

  • Har du tänkt på att han kanske inte är en terrorist och var helt ärlig.

   • Anonym

    Tja, det får ju rättegången utvisa, men det ser ju inte så bra ut. De flesta fredliga medborgarrättskämpar skaffar inte vapen utan försöker driva debatt med ord istället.