Idag börjar den felaktiga vargjakten

Det finns ingen anledning att ha licensjakt en liten vargstam som 200 individer. På lång sikt kan en så liten vargstam inte överleva på ett bra sätt. För att kunna göra det så behöver vargstammen i Sverige växa till minst 1 000 djur, men helt 2 000 djur. Det är ingen svårighet att ha så många vargar ihop med mänsklig verksamhet. Det fungerar i det betydligt tätare befolkade Grekland och i Spanien. I andra länder som exempelvis Rumänien finns det ännu fler vargar i Sverige. Licensjakten är bisarr och onödig. Det skjuts redan innan den alldeles för många vargar i Sverige, inte för .

Intressant?
Bloggat: Jinge, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Idag börjar den skamliga slakten av varg « Röda Berget()

  • Pingback: Den vansinniga jakten är igång! | krulli()

  • OLOFBONDE

    Centerpartiet och Lena Ek kommer att framstå som Sveriges genom tiderna sämsta parti när det gäller miljö och biologisk mångfald. Vad som förvånar mig mest är att de har de medlemmar de har. Vargjakten är en stor skam för hela svenska folket och jakten är nu bara en pristigefråga för Lena Ek. Må vi slippa Centern efter nästa val. Sverige är en krutdurk när det gäller förorenade områden som ingen bryr sig om. Lena Ek struntar i dessa miljöfrågor eftersom hon har fullt upp med att jaga varg och bistå jägarförbundet med troféer. Lena Ek som själv är jägar borde använda sina dyra årslöner till viktiga miljöfrågor i stället för att skapa obalans i den svenska naturen. KD i Orsa är av samma kaliber. Dessa varghatare är bara ett gäng individer som har tillräckligt mycket pengar för att kunna jaga både i Sverige och utomlands. Tror inte det lyser någon gloria över deras huvud.