Arabvärlden inspirerar till motstånd i USA

I Wisconsin i USA har delstatsregeringen, ledd av republikaner, gett sig in på ett krig mot offentliganställdas fackföreningar och deras fackliga rättigheter. Detta har lett till omfattande protester och demonstrationer:

Just last fall, people here were waving campaign signs. But the blocks around the State Capitol have been filled for the past week with protesters brandishing signs with a different message — demanding a recall of Gov. Scott Walker, calling him a bully and likening him to Scrooge, Hosni Mubarak, even Hitler.

I demonstrationerna har man bland annat har hänvisat till revolutionen i arabvärlden och sagt att kan de göra uppror så kan vi. Den arabiska revolutionen inspirerar uppenbarligen till motstånd i många delar av världen.

Intressant?
Bloggat: Björnbrum,
Borgarmedia: DN1, 2, 3, SVD1, 2, GP1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements