Ekeroth och Söder bidrog till rasistangrepp

Min uppfattning om Kent Ekeroth och Björn Söder, två av sverigedemokraternas riksdagsmän och ledande figurer, är att de är rasister. Denna uppfattning förstärks av sådan nyheter som att de bidragit till att sprida falska rykten om våldtäkter. Rykten som resulterat i ett aggressivt angrepp/demonstration mot en flyktingförläggning från maskerade rasister. Som jag ser det finns det ingen annan anledning att sprida den typen av lögner än ren rasism. Det hela påminner väldigt mycket om hur rykten spreds om judar på 1930-talet. Något som ju Kent Ekeroth borde veta en hel del om.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Ja, säg vilka slutsatser lite medial hets inte kan leda till…

 • Anonym

  Frågan är vad som är värst. Att SD tolkade situationen fel eller att media fokuserar på feltolkningen istället för att det TROTS feltolkningen gällde sexuellt ofredande?

  • Att uppmuntra till rasistattacker/pogromer är betydligt värre. Det var vad SD:arna indirekt gjorde. Kom ihåg vilka konsekvenser sådant fick på 1990-talet. Mord, mordbränder osv. Eller på 1930-talet?

   • Anonym

    Att twittra en länk till en artikel som innehåller felaktigheter är väl inte riktigt samma sak som att uppmana till mordbränder. Jag tycker nog att sexuellt ofredande av småbarn trumfar Ekeroths ”brottsliga” insats. (Givet att SVD:s citering av hans inlägg är korrekt och givet att artikeln, som jag inte läst, inte innehåller uppmaningar till våld mot flyktingbarnen i fråga.)

    Det här är ju för övrigt rätt likt fallet med den amerikanska journalisten i Egypten där det var mer bråk om brottsrubriceringen än om det förkastliga i att bete sig som en neanderthalare oavsett rubricering.

   • Anonym

    Nästan lite självmål när du drar 30-tals parallellen till nazityskland. Judarna förföljdes på den tiden och exakt samma sker idag men från islam och mediabevakningen. Det är ju dem du försvarar som påminner mest av allt om just nazisternas förföljelsemaskineri.

    Horder med muslimska ”pojkar” vräks in på svenska skattebetalares bekostnad. Vad de ställer till med skall man tysta ner och hur man än vänder och vrider på det så är det så synd om dem.

    Jag hade inte haft något emot flyktingmottagning om man hade skött den på rätt sätt. Man undrar t.ex. varför illegala ”flyktingar” får vara kvar i lander, varför politiker och tidningar envisas med att kalla männen för barn och varför det kommer män och inga kvinnor samt varför det aldrig nämns i media när de begår några brott. Enda anledningen till att artikeln klarade PK-censuren var ju att den skulle smutskasta SD.

 • Anonym

  Frågan är vad som är värst. Att SD tolkade situationen fel eller att media fokuserar på feltolkningen istället för att det TROTS feltolkningen gällde sexuellt ofredande?

 • Anonym

  Kent Ekeroth har redan tidigare tagit lynchmobbar i försvar. Och även denna gång urskuldar han attacken mot flyktingförläggningen och skyller på ”gammelmedia”. Inte med ett ord tar han avstånd från den nynazistiska attacken mot flyktingförläggningen. Däremot framhärdar han i sin kollektiva skuldbeläggning av flyktingbarn. Helt sanslöst att Kent Ekeroth får sitta i justitieutskottet.

  http://sverigedemokratena.blogspot.com/2011/03/sd-riksdagsman-vagrar-ta-avstand-fran.html

 • Anonym

  Att några flyktingbarn sexuellt ofredat svenska flickor är en nyhet i sig. Som måste fördömas. Det skrev du inget om Anders.

  Överdrivna lögner om vad som hände, som uppmuntrar till rasism, är också en nyhet. Och ett agerande som måste fördömas.

  Att inte se till båda sidor av händelsen kan uppfattas som att mörka politiskt obekväma sanningar. Det passar inte in i en demokratisk fri debatt.

 • Anonym

  Att kalla någon som försvarar en 11-12årig flicka från (vad som helst) och kalla denna för rasist är väldigt lågt.
  Jag är inte rasist, och tycker ändå att det som hände flickan/flickorna/pojkarna är hemskt, är jag då rasist i dina ögon?

  Badvakter griper folk, polis tillkallas, anmälan görs, minderåriga är offer, många människor blir upprörda, varför blir det ingen nyhet?

  Det enda jag kan utläsa av ditt inlägg är att du försvarar brottsförövarna för brottet är inte hemskt nog för att hamna i media, barnen och föräldrarna ljuger nog, och att folk (som självklart måste vara rasister) blir upprörda över detta är ett hån mot demokratin och SD är grunden till allt ont.

  Börja med att fördöma allt ont som görs mot barn, och utgå därifrån, oavsett kön/ras/läggning så kanske även du blir en bättre människa.

  • Om personer står och kastar ägg på en flyktingförläggning kan vi utgå från att de är rasister. Svårare än så är det inte. Du är naturligtvis medveten om att Ekeroth själv i ett blogginlägg kallade dem för nazister?

   • Anonym

    Om jag kastar ägg på en svensk skola är jag då svensk hatare?
    Om jag kastar ägg på riksdagshuset är jag då emot demokrati?
    Om jag kallar en svensk för finländare, blir han då finländare?
    Om jag kallar dig för nazist, blir du då nazist? Eller bör jag fråga dig vad du är och står för, och genom det avgöra vad jag ska tycka om dig?

    Att säga att någon tycker si och så, står för det ena eller det andra, och att någon hatar vissa folkgrupper, utan att veta/fråga, är fördomsfullt, oansvarigt, oartigt och är grunden till de mesta av problemen vi har i samhället, det blir lögner som sprider lögner som sprider lögner åt alla håll och vinklar. Om folk kunde basera sina handlingar mer på vad dom vet, än vad dom tror och tycker sig veta så hade vi alla haft det mycket bättre.

    Ta sedan reda på skillnaden mellan rasister, och nazister, och ta sedan reda på vad något som heter kollektiv bestraffning betyder.

    Även om en (1) person i gruppen är rasist, och eller nazist, så betyder det inte att dom alla är rasister!

    Att det dom gjorde inte är okej, är en sak, sen varför dom gjorde det, och vilka åsikter, tankar, funderingar, och bakgrund till detta är en helt annan, och ska inte beblandas i samma debatt utan information eller klar text att det som sägs är rena teorier och inte finns bekräftat någonstanns.

    Du får gärna ta reda på vem av dom som är vad eller vilket, och sedan peka ut dessa personer, det gör mig ingenting.

    Detta gäller även media som inte heller bryr sig om grundläggande saker som dessa utan bara kastar ut saker som dom anser passa in på deras agenda, vinklat eller inte.

    1 månad sent, men har ny mail så får be om ursäkt för det.

    • Handlingen är rasistiskt oavsett varför de gjorde det eller hur de inför sig själva motiverade handlingen. Den som begår en rasistisk handling är att anse som rasist.

 • Anonym

  mitt inlägg?

 • Anonym

  Flyktingbarn som ofredar minderåriga svenska flickor är en nyhet som bör föras fram och fördömas.

  Likaså att felaktiga nyheter sprids och uppmuntrar till rasism.

  Se båda aspekterna.