Socialistiska Partiets bloggar

Socialistiska Partiet (SP) är ett litet parti på vänsterkanten som jag är medlem i. Dvs, vi är små i Sverige, medan våra systerorganisationer i länder som Pakistan, Filippinerna och Frankrike är betydligt större. Viktiga och ibland inte helt små systerorganisationer finns också i Brasilien, Mexico, Italien, Grekland och Danmark för att nämna några av omkring 50 systerorganisationer runtomkring i världen.

I flera av dessa länder ingår medlemmarna i den världsorganisation, Fjärde Internationalen, som SP ingår i, i större bredare partier. I Danmark är vi en del av Enhedslisten och SP har vänskapliga brödrakontakter med hela Enhedslisten liksom med det breda NPA i Frankrike och det likaledes breda Antarsya i Grekland.

Trots att SP är ett litet parti så har hör en rad mycket inflytelserika politiska bloggar hemma i partiet. De största och viktigaste är min egen, Kildén & Åsman och Röda Malmö. Utöver detta finns också en rad bloggar med lokal anknytning som Röda Lund, Röda Göinge, Uppkäftiga Uppsala, Röda Lidköping och Röda Umeå som är direkt knutna till SP. Andra mindre bloggar med koppling till SP är Internationalens ledarblogg, Arbetarperspektiv, Bilpolitik, Mullvaden och Trotten.

Utöver detta finns det medlemmar och sympatisörer till partiet som skriver på gruppbloggar som exempelvis Gemensam. Även Shora med bloggen Shora Al Youm kan väl betraktas som en slags sympatisör till partiet och kanske också Erik Svensson som har bloggen Biology and Politics.

På de olika ranking och topplistor som finns för bloggar är SP det mest representerade partiet av alla vänsterpartier vänster om socialdemokraterna bland de högsta rankade eller mest besökta bloggarna just nu. På Knufflistan som inte bara rankar politiska bloggar återfinns min blogg, Svensson, som nummer 18 bland de 50 högst rankade bloggarna. Röda Malmö återfinns på plats 49.

Bland de 50 mest besökta politiska bloggarna på Bloggportalen den senaste veckan finns min blogg på plats 5, Kildén & Åsman på plats 19 och Röda Malmö på plats 32. På samma portal så återfinns min blogg på plats 12 bland de 50 mest länkade. Röda Malmö finns på plats 18 och Kildén & Åsman på plats 45.

På Bloggtoppen så finns min blogg på plats 5 bland de mest besökta politiska bloggarna denna vecka, Kildén & Åsman på plats 18 och Röda Malmö på plats 36.

Politometerns rankinglista över politiska bloggar har min blogg på 5:e plats, Röda Malmö på plats 32 och Kildén & Åsman på plats 48 och på Twinglys lista som rankar alla bloggar finns min blogg på plats 16 och Röda Malmö på plats 84.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

Advertisements