Har det verkligen hänt nåt otillbörligt i ”tortyrkammaren”?

I Halmstad har den för människorov misstänkte 47-årige mannen nu häktats för människorov och grov våldtäkt. Det handlar då om fallet med den enda kvinna som hört av sig till polisen. För ingen annan har hört av sig om något som ska ha hänt i ödehuset i Vrangelsro utanför Halmstad. Inte heller har polisen hittat några lik eller något som tyder på att någon dödats i huset.

Enligt Aftonbladet finns det ett annat ödehus i närheten där ett vindsrum ska ha inretts på samma sätt som källarrummet som kallas ”tortyrkammaren”.  Detta är polisen dock inte intresserad av utan hävdar att det inte har med den aktuella utredningen att göra. Men frågan är om det inte har det (om det nu är sant) och man undrar ju dessutom över om det verkligen funnits fler fängslade i huset (husen) än den kvinna som mannen nu är misstänkt för att ha kidnappat och våldtagit. Man tycker ju att de borde ha hört av sig i det läget. I alla fall om de blivit utsatta för övergrepp.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Som sagt.

 • Ingenjören

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/atal-mot-odehusman Man får komma ihåg att bara ca 10-15% av alla våldtäkter faktiskt anmäls(Nationella trygghetsundersökningen). I synnerhet i ett sådant fall som det andra av de två som beskrivs, dvs, det börjar frivilligt, men när man säger stopp så slutar inte den andra parten. När det dessutom finns inslag av BDSM tror jag anmälningsbenägenheten minskar ytterligare i fallen där någon går för långt, ingen vill bli uthängd på det sättet som Rogeland hängde ut den 16-åriga flickan i Malmö.

  • Hur stort mörkertalet är för våldtäkter vet ingen och det finns ingen vetenskaplig rapport eller publikation som hävdar att det är uppåt 90%. Inte som jag hittat i alla fallDet finns ingen sån siffra i NTU heller vad jag kan se. Dessutom är mörkertalet lägre vad det gäller överfallsvåldtäkter och våldtäkter som begås av främlingar. Så på den punkten har du nog fel helt enkelt.

   • Ingenjören

    Mörkertalet är lägre vad gäller överfallsvåldtäkter, men det var inte vad jag skrev, jag beskrev det andra fallet i artikeln jag länkade till, dvs, det som började med samtycke men som slutade med våld. I NTU från 2010 visas anmälningsfrekvensen bland annat i figur 3.4 i och tabell 3.1 som finns med i kapitel 3, siffran rör sig mellan 12 och 14%, men eftersom osäkerhetsmarginalerna är stora är ca 10-15% ett rimligare intervall än att säga ”år XX var den 13,2%”, siffrorna har helt enkelt inte den exaktheten. Eftersom man vet antalet anmälningar kan man genom att jämföra med antalet som anser sig ha utsatts för våldtäkt få fram en ungefärlig anmälningsfrekvens, men den blir en smula rörig eftersom den juridiska definitionen på våldtäkt ändrades 2005.

    • Tack för den mer noggranna referensen. Jag tittade i NTU för 2011. Vi är överens. Mörkertalet blir nog ändå lite mindre då en del av det som folk anger som våldtäkt i NTU är sådant som enligt lagen är nåt annat brott.