Terrorismen i Europa är inte muslimskt inspirerad

När det gäller antalet terrordåd i Europa under 2010 så stod nationalister och separatister för de allra flesta enligt Europol, 160 stycken. Det handlar främst om korsikanska och baskiska organisationer i Frankrike, Spanien och Storbritannien.

Muslimskt motiverade dåd är mycket få, tre stycken under 2010. Så har det alltid varit och det är därför inte troligt att det är polisens förföljelser av muslimer som är orsaken till att det är så få utan helt andra saker. Rädslan för muslimskt motiverade terrordåd är helt enkelt överdriven. Flest dödade har det dock varit i Grekland (7 stycken i 21 dåd) och där är det anarkistiska våldsmän som stått för attentaten i 20 fall med 6 döda.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Praktiskt taget all terrorism världen över som skördar dödsoffer är muslimsk. Att det är så få i Europa under senare år beror just på att polisen håller ett vaksamt öga på denna grupp. Innan man gjorde det hade vi bombningen i Madrid 2004, 191 döda, London 2005 med 52 döda. Att jämföra korsikanska brevbomber som det varnas om i förväg med detta urskillningslös dödande är löjligt.

  • Pingback: Islamofob fransk polis - övergrepp mot muslimer | Svensson()