Flera poliser misstänkta för våldtäkt

Under den senaste tiden har en rad poliser i Sverige häktats eller åtalats som misstänkta för våldtäkt. Den senaste i raden är en inspektör från polisen i Stockholm som häktats som misstänkt för narkotikabrott och våldtäkt i två fall. Denne polisman ska på 1980-talet ha ingått i den mycket våldsbenägna grupp av poliser som av vanligt folk kallades Basebolligan. För ungefär en månad sen häktades en polis i Skaraborg för misstanke våldtäkt, misshandel och bedrägeri. I det fallet handlar det om övergrepp mot polismannens egen fru. Tidigare i denna vecka åtalades dessutom en polis i Gävleborg för våldtäkt och i slutet av april väcktes åtal mot en polis i Piteå i Norrbotten som enligt åklagaren ska ha våldtagit, misshandlat och ofredat. Två av de tre målsägande kvinnorna i det fallet är poliser. Och det är väl ingen som glömt Göran Lindberg?

Det är inte utan att man undrar hur polisen egentligen tar hand om sin personal när så här många fall av övergrepp mot kvinnor misstänks inom polisen. Har man inget program eller nån plan  för att hantera polisers frustrationer och misslyckanden eller deras psykiska tillkortakommanden. Eller rekryterar man fel sorts män till jobbet?

Intressant?
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Det lär väl finnas ett visst övermått av människor med ett kontrollbehov som gränsar till det sjukliga inom polisen.