Privatisering och vinststyrning dödar

Privatisering, vinststyrning och upphandlingar innebär att människor som behöver akut sjuktransport nekas ambulans eller att det inte finns nån ambulans tillgänglig. Det har lett till flera dödsfall i Sverige. Vår ska vara behovsstyrd utifrån de ekonomiska förutsättningar som finns. Den ska inte vara vinststyrd. Det gäller all vård, inklusive ambulansvård. För annars blir det som det har blivit med SOS Alarm och ambulanssjukvården. Folk dör då de inte får hjälp när det behövs för annat än behov styr företagens verksamhet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

Ett Svar på “Privatisering och vinststyrning dödar”

  1. Man skall inte heller glömma effekterna på ambulanspersonalen. Långa pass, dåliga ersättningar och så hög arbetsbelastning att de ofta inte hinner ta matrast. Ambulanspersonalen är oerhört duktig och gör sitt bästa, men vill vi verkligen att människor som jobbar 24 timmarspass och ibland varken hunnit sova eller äta under de 24 timmarna skall ta liv och död beslut? De privata ambulansföretagen pressar ut de sista örena ur sin personal, och någonstans kommer det här visa sig.

Kommentarer är stängda.