Ytterligare en båt i Frihetsflottan saboterad

Irländska Ship to Gaza höll under torsdagen presskonferens om sabotaget av ytterligare en av Frihetsflottans båtar, den irländska ”Saoirse”. Fartyget, som låg i turkisk hamn, har tillfogats allvarliga skador på propelleraxlarna.

Den dokumentation som irländska Ship to Gaza offentliggjort av skadorna visar stora likheter med de skador som tidigare i veckan tillfogades ”Juliano”, det fartyg som svenska Ship to Gaza äger tillsammans med sina norska och grekiska systerorganisationer, och som ligger i grekisk hamn. Skadornas art innebär att de måste ha tillfogats av dykare med tillräckligt kraftiga verktyg för att förmå böja propelleraxlarna.

Juliano

Reparationsarbetet av ”Juliano” pågår och väntas inte försena avfärden från Grekland. Enligt irländska Ship to Gaza är emellertid skadorna på ”Saoirse” så allvarliga att skeppet inte kommer att kunna åka.

Sabotaget på ”Saoirse” upptäcktes under en testtur. Enligt irländska Ship to Gaza hade det, om oupptäckt, kunnat innebära allvarliga risker för besättning och passagerare. På sin hemsida manar organisation till protest mot denna sabotagehandling mot en fredlig humanitär aktion som betalats genom tusentals vanliga irländares stöd.

Saoirse

 

 

För fotodokumentation av skadorna, på ”Juliano” och ”Saoirse”.

Intressant?
Bloggat: Rapporter, Niklas Berg,
Borgarmedia: DN1, 2, 3, 4, 5, 6, 7SVD1, 2, 3, 4, GP1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements