Åtalet mot Dominique Strauss-Khan skrivs av?

Enligt New York Times kan det bli så att åtalet mot Dominique Strauss-Kahn (DSK) avskrivs. Anledningen till att eventuellt kommer att ske är att åklagarna inte litar fullt ut på städerskans uppgifter. Detta då hon bl.a., enligt vad detektiver fått fram, diskuterat vilka fördelar det kunde vara att gå vidare med anklagelserna mot DSK med en häktad man. Samtalet finns inspelat.

Ett sådant samtal behöver nu inte sig betyda att DSK är oskyldig till våldtäkt eller sexuella övergrepp, men minskar onekligen hennes trovärdighet. Den aktuelle mannen har gripits för narkotikabrott, han greps för innehav av 180 kilo marijuana. Han är en av flera som satt in pengar på städerskan bankkonto de senaste åren. Totalt har hon erhållit cirka 100 000 dolar på det sättet. Detta skulle kunna implicera att hon också deltar i narkotikahandel alternativt är prostituerad. Något som inte heller betyder att DSK är oskyldig till brott. Men det minskar kvinnans trovärdighet och sådant blir ett problem i rättegångar där ord står mot ord.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements