Andra Murdoch-tidningar avlyssnar också

Jag skrev tidigare om att Rupert Murdoch har kvar tidningar som bär sig åt på precis samma sätt som News of the World (NotW) och tog brittiska The Sun som exempel. Jag trodde då att det inte var bevisat att The Sun ägnat sig åt olaglig avlyssning. Men faktum är att det är bevisat har det nu visat sig, bland annat avlyssnades den tidigare premiärministern Gordon Brown:

Bland annat avlyssnades detaljer om Browns privatekonomi och hans sons allvarliga sjukdom. Det var inte News of the World som lyssnade den här gången, utan tidningarna Sunday Times och The Sun – som dock har samma ägare: mediemagnaten Rupert Murdoch.

Den kungliga familjen lär också ha utsatts. News of the World ska ha betalat personer i hovets säkerhetspersonal för att avslöja detaljer om de kungliga familjemedlemmars liv. Det är i så fall en mycket allvarlig säkerhetsläcka.

Skandalen med NotW:s olagliga avlyssning blir allt större och man har uppenbarligen också avlyssnat de poliser som utreder den olagliga avlyssningen. Med tanke på att The Sun och Sunday Times också ertappats med olaglig avlyssning undrar man ju hur det är med Murdochs många tidningar i USA och Australien. Eller hur det är med Fox News och olaglig avlyssning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements