Mer sex på sommaren ger fler fall med könssjukdomar

På sommaren smittas fler av olika könssjukdomar. Framförallt bland unga människor. Vad jag kan förstå beror nog inte detta i huvudsak på att man beter sig annorlunda eller mer riskfyllt på sommaren än annars. Utan snarast beror det väl på att man har mer sex på sommaren. Det är lättare att träffa nya partners och nya vänner. Lättare att ha sex. Man är både uppe mer och ute mer. Mindre kläder och öppnare sinne.

Om man räknar andelsmässigt kanske det till och med är så att en lägre andel av alla sexakter leder till könssjukdomar på sommaren än annars. Vanligaste könsjukdomen är klamydia men antalet fall ökar inte. Gonorré och syfilis är ovanligt, men gonorré ökar något enligt statistiken i Stockholms län.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements