Knarkodling är väl ändå att ta i

Tre majaplantor , tre meter höga har hittats i Stadsparken i centrala Mariestad. Det tycks mig som om det är en överdrift att kalla det knarkodling och man undrar ju hur de kunnat nå tre meter utan att nån tidigare sett dem. Det verkar ju faktiskt mer som om det funnits ett par frön i en fågelfröblandning som lyckats gro. Normalt är ju de hampafrön som finns i dessa behandlade så att de inte ska gro.

På 1970-talet misstänker jag att ingen skulle höjt på ögonbrynen, inte i Göteborg i alla fall, cannabisplantor var ett vanligt inslag i fönstren i Haga på den tiden. Kanske skulle man däremot ha brytt sig i Mariestad, en stad med en stark maoistisk vänster på den tiden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Ursäkta men det var tre halvmeter höga plantor. Inte tre meter höga!

 • Anonym

  Jag hittade en gång en planta hemma hos mina föräldrar (som inte hade den blekaste om vad det var) och den var över 1 m hög. Den stod just där fågelbordet hade varit under vintern så visst är det möjligt, t.o.m. sannolikt, att även dessa kommer från fågelfrön som har grott. Men det ger ju inte lika spännande rubriker förstås…

 • Ingenjören

  Det finns ett antal glada laxar i detta land som reser runt och planterar industrihampa för att skoja till det lite. Förmodligen är det de som har varit framme i Mariestad.

 • . .

  Jag har dessutom för mig att hampa i fågelfrö är industrihampa som inte innehåller THC i någon betydande mängd. Man kan alltså inte knarka det som kommer upp från fågelfrön.

 • Anonym

  Ni har rätt om att industrihampa(som kan finnas ibland fågelfrön) har låg THC-halt, men jag läste i M-T att det här var plantor med hög THC-halt.