Saab begärt i konkurs

Två fackliga organisationer, Unionen och Ledarna, har begärt Saab i Trollhättan i konkurs. Samtidigt kämpar företagsledningen (läs Victor Muller) med att få igenom en rekonstruktion av företaget. Om det senare skulle bli resultatet av den rättsliga kapplöpning som nu uppstått så är jag övertygad om att konkursen kommer ändå. Fast inte förrän nästa år. Och frågan är hur långa tid de olika processerna kommer att ta. Frågan är när bolaget eventuellt kommer att förklaras i konkurs. Blir det i år, eller nästa år?

Oavsett vilket så har nog Victor Muller och hans huvudsakliga finansiär Vladimir Antonov tagit ut rejäla summor pengar ur bolaget. Pengar som komme från banker, underleverantörer, anställda, skattebetalare osv. Det är säkert helt lagligt alltihop, men inte desto mindre är det plundring ändå. Företagsplundring. När Saab till lsut går i konkurs är det dags att staten tar över hela konkursbot och börjar en medveten process med att ställa om fabriken i Trollhättan till miljövänlig produktion av något slag. Järnvägsfordon vore ju produkter som både är intressanta ur miljösynpunkt och som har en lokal anknytning då en av Sverige större tillverkare av lok en gång i tiden, Nohab, låg i Trollhättan.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Gusart, Bilpolitik,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

6 Svar på “Saab begärt i konkurs”

  1. Fordonsindustrin är en av våra viktigaste industrier därför är det svårt att förstå att facket väljer konkurs. Man kan lösa lönefrågan tillfälligt med A-kassa.

    1. Va? Varför ska man rädda ett företag som inte tillverkar ett skit och som inte har nån som helst möjlighet att överleva som biltillverkare. För att Muller ska tjäna ännu mer pengar eller vad?

Kommentarer är stängda.