Skottlossning var smällare

Igår, på lördagskvällen, fick polisen in rapporter om skottlossning i Biskopsgården. Självklart drog man dit med ett rejält antal poliser. Väl på plats uppgav vittnen för polisen att en röd bil kört därifrån. Polisen stoppade senare bilen och kunde efter en stund konstatera att det inte handlade om skott och skjutvapen. Utan om nån typ av fyrverkeri som fem unga män smällt va. Det är inte olagligt med fyrverkerier och polisen misstänker inte de unga för nåt brott.

Däremot förefaller det mig som något riskfyllt att i dagens Göteborg smälla av fyrverkerier lite hur som helt. Tänk om nån gangster som bor i närheten tror att nån skjuter på honom och börjar skjuta tillbaks. Ett stort polispådrag må vara obehagligt och kan också innebära risker, men det är nog än värre med en gangster som får fnatt. Dessutom innebär ju den här typen av smällande att man skrämmer upp vanligt folk i onödan.  Med stress, rädsla och polisanmälningar i onödan. Det innebär förstås också ett slöseri med polisresurser.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • . .

    Kul.
    Faktiskt så var det någon som smällde smatterband i det industriområdet redan i torsdags eller fredags. Banden låg på den oskötta plätten mellan leden och en lagerlokal, mellan björkarna. Dvs inte i vare sig tätbebyggt område eller där det skulle kunna utgöra någon fara för någon. Utom möjligen att distrahera någon enstaka bilist som envisas med att köra med öppna fönster och radion av, så som jag gärna gör.