Hallickar inför rätta

En grupp av män som anses ha utnyttjat ett antal unga kvinnor från Moldavien och Rumänien ställs idag inför rätta i Göteborg. Åtalet gäller bland annat människohandel för att ha lurat de unga kvinnorna hit och sedan tvingat dem till prostitution på gatan i Göteborg. Bara en av de elva utnyttjade kvinnorna (går under namnet Ana i GP) som åtalet gäller beräknas ha arbetat in mer än en miljon kronor till sin hallickar så det handlar om stora pengar. Själv fick hon bara 3 700 kronor.

Sammanlagt är sex män åtalade:

• Anas hallick Georghe, 45, disponerade lägenheten i Kortedala. Enligt utredningen startade och styrde han verksamheten.

• Hans 44-årige kusin har varit med och fixat bostäder i Göteborg. Uppges dessutom ha exploaterat två kvinnor som var gravida.

• En 32-åring var den tredje medlemmen i den innersta kretsen. Förmodas ha skött den gemensamma delen av ekonomin och skickat pengar till vänner i Rumänien.

• Ytterligare tre män (födda 1976, 1977 och 1987) påstås ha förmått sina flickvänner och andra bekanta att sälja sig på gatan. En av dem nöjde sig inte med det, utan transporterade även fästmön till Danmark för att tjäna ännu större belopp.

Att påstå att männen styrt det mesta av prostitutionen i Göteborg de senaste åren som GP gör tycker jag dock verkar lite överdrivet. Visserligen är prostitutionen i Göteborg mycket liten och det är därför kanske möjligt att männen styrt det mesta av gatuprostitutionen men inte mer än så.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements