Galna kristna i Borås

I Borås tycks galna kristna kyrkor florera, i alla fall en. En frikyrka som ägnar sig åt exorcism och annat hokuspokus som innebär att barn torteras och misshandlas. I ett tidigare fall med en 12-årig flicka handlade det om medlemmar i sekten ”The River” som leds av Leo Hartikainen. Det finns uppgifter att det senaste fallet med en 10-årig flicka som utsattes för tortyr och misshandel år 2007-2008 också har kopplingar till samma sekt:

Flickan omhändertogs av socialtjänsten i februari 2008, efter att föräldrarna hade ansökt om att ta med henne till Kongo för att driva ut onda andar. Då uppdagades den misshandel som föräldrarna utsatt den då tioåriga flickan för.

Flickan har berättat om misshandeln i förhör. Bland annat ska föräldrarna ha försökt trycka in elkablar i flickans mun, i syfte att driva ut onda andar. Vid ett tillfälle ska flickan ha misshandlats så svårt att hon fick föras till sjukhus i ambulans.

[…]

Larson har tidigare väckt åtal i ett fall där en tolvårig flicka utsatts för exorcism, också det i Borås. Rättegången i det ärendet är slutförd och domen mot pappan, styvmamman och två pastorer meddelas på måndag. Föräldrarna i det fallet var medlemmar i frikyrkan The river.

Enligt uppgifter till Dagens Nyheter ska även familjen i det senaste fallet ha varit medlemmar hos frikyrkan The river.

Dom i målet med den 12-åriga flickan faller på måndag och i det ny fallet med en 10-årig flicka är den 29-åriga mamman och den 37-åriga pappan misstänkta för grov fridskränkning, grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements