Refunck

Del 35 av 39 i serien Stockholms handelshus på 1700-talet

Familjen Refunck var en ganska betydande grosshandlarfamilj i Stockholm under vissa delar av 1700-talet. Förmodligen härstammade familjen från Wolgast, i vilket fall som helst från Pommern, där familjemedlemmar var verksamma som handelsmän. Däribland Johan Jürgen Refunck som var affärskontakt för Abraham & Jacob Arfwedson i Stockholm. I slutet av 1600-talet eller början av 1700-talet var en Johan Georg Refunck accisinspektor i Bergen på Rügen i Pommern.

Grosshandlaren Valentin Felix Refunck var verksam i Stockholm, sannolikt i huvudsak med spannmålsimport, år 1740 tillhörde han de tio största importörerna i staden rent värdemässigt. Maria Lovisa Refunck (1738(el 36)-76), dotter till Valentin Felix Refunck, var gift med Casper Nettelbladt (1734-1806), bruksägare och grosshandlare från en annan grosshandlarfamilj i Stockholm.

Margareta Refunck (-1767) var gift med Abraham Cassel (-1774) som kom på obestånd efter fruns död.

En handelsbokhållare, Valentin Jo. Refunck gick i konkurs år 1772. Vid mitten av 1700-talet fanns det också en aktiv handlare vid namn Joh. Fr. Refunck. Det verkar också som om nån Refunck har bedrivit affärer ihop med någon vid namn Funck i firma Funck & Refunck.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

Series Navigation<< WordsworthHagbohm, Tidmark, Edberg >>
Advertisements

2 Replies to “Refunck”

  1. Pingback: Pomp | Svensson
  2. Pingback: Funck | Svensson

Kommentarer inaktiverade.