Vilt skjutande polis brottsmisstänkt

Vid ett guldsmedsrån i Stockholm sköt poliserna en mängd skott. Rånarna sköt inte ett enda och har dömts till långa straff. Rånarna hade nämligen inget riktigt skjutvapen utan endast en startpistol så de kunde inte skjuta. Polisen sköt desto mer och vad det verkar också helt onödigt. Flera skott träffade ett gym och utsatte andra människor för fara. En polis är därför misstänkt för framkallande av fara för annan.

Det är bar att en utredning mot poliserna kommit till stånd. Det rä bar att en polis meddelas misstanke om brott. Men frågan är om det nånsin kommer att bli åtal. Sådant är sällsynt. En av orsakerna är att poliser utreds av sina kollegor. Även om utredningar mot poliser ofta leds av åklagare på annan ort, så sköts utredningarna i praktiken  ofta av polisen på den ort där brottet begåtts. Det är en orimlig och dålig ordning. Det brode vara som i Norge eller Storbritannien där det är en oberoende myndighet som sköter utredningarna när poliser misstänks för brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements