Nya vilda djur i Sverige?

Afrikansk elefant

I Slottskogen?

Besökare i Slottskogen kunde idag se tre elefanter vandra omkring i parken och enligt uppgift kommer de att fortsätta göra så några dagar till. Fast vilda är de förstås inte, utan tama. Elefanterna uppträder för närvarande på Cirkus Scott som just nu har slagit upp sina tält i Göteborg. De rörde sig i Slottskogen tillsammans med sin tränare. I alla fall enligt Cirkus Scotts ägare Robert Bronett:

– Det där med lösa elefanter i Slottsskogen är en sanning med modifikation, säger han.

– De har visserligen sprungit eller snarare gått lösa, men de har gjort det tillsammans med sin tränare. Han har som vana att ta ut elefanterna på promenad, och kommer att fortsätta att göra det varje dag.

Enligt cirkusdirektören älskar elefanterna Slottsskogen.

– Vi har byggt upp två hagar åt dem på varsin sida om det jättetält vi sätter upp. Då måste de kunna ta sig från den ena hagen till den andra. Eftersom vi inte kan släppa ut luften på dem och bära över dem – det förbjuder Arbetarskyddsstyrelsen – så får de gå själva. Det kan ju se kul ut, säger Robert Bronett och fortsätter:

– För längst fram eller vid sidan av går en liten korpulent herre som heter Hardy Weissheit. Han är kanske en och sjuttio lång och går där med händerna i fickorna, och elefanterna lufsar snällt bredvid honom. Ungefär som hundar skulle göra. Ser man inte tränaren kan man ju tro att elefanterna är på rymmen.

Även om det hela inte är och inte var en planerad reklamkupp från Cirkus Scotts sida så fungerar det onekligen som effektiv reklam ändå. Kanske inte helt väntat. Men man undrar ju om det inte finns lite beräkning bakom ändå.

Intressant?
Bloggat: Familjen Ax,
I media: Skånskan, SR, SVD, SMP, Newsdesk,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements