Let’s dance – en bekräftelse av fördomar och klichéer

Let’s dance är int direkt en TV-serie jag följer eller följt. I själva verket följer jag väldigt få TV-serier och tittar rätt lite på TV. När jag tittar blir det mest långfilmer och deckare. Så Let’s dance är liksom utanför mitt sikte. Men man kan ju inte undgå att läsa om programmet, de tävlande och vem som vinner. Och då känns det som om årets vinnare inte driekt är en högoddsare.

Att en ung snygg vältränad bög, Anton Hysén, som dessutom kan dansa bra (helt i linje med fördomar om bögar) vinner tävlingen är inte direkt en överraskning. Det är snarare förutsägbart och liksom bekräftar folks fördomar om dans, män och bögar. Dans är feminint, bögar är feminina och därför är det naturligt att en bög vinner en danstävling. Självklart och fördomsfullt. men naturligtvis så var det säkert också bra gjort av Anton Hysén. Och det har funnits andra vinnare som kanske inte lever upp till fördomar och myter. Men ändå är det lite av kliché att Hysén vann Let’s dance.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements