Fiffel, fusk, svartjobb och brott hos Taxi Kurir

Dock inte i själva företaget Taxi Kurir utan i ett av de åkerier (egentligen tre olika på grund av konkurser, med samma ägare i praktiken) som Taxi Kurir anlitar. Att Taxi Kurir anlitar oseriösa företag, anlitar företag utan kollektivavtal, anlitar företag som inte ger de anställda rimliga löner osv har lett till att bolaget idag utför 80% av färdtjänsten i Göteborg. Därför att de kan lägga lägst anbud på grund av de dåliga villkoren inom företagets anlitade taxiföretag. Taxi Kurir är ett fiffelbolag som jag ser det. Och det borde inte få kommunala kontrakt på trafik. Orsakerna till at så ändå sker är flata politiker, dåliga EU-regler, usla upphandlingsregler och avreglering.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements